3 puikios patiekalų ant grotelių idėjos nenorintiems mėsos

Vasara – iškylų metas, kai visi skuba į gamtą ir kepa maistą ant grotelių.

 Maisto blogerė įrodė, kad ant grotelių galima išsikepti ir puikių nemėsiškų patiekalų, kurie sužavės visus. <br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Maisto blogerė įrodė, kad ant grotelių galima išsikepti ir puikių nemėsiškų patiekalų, kurie sužavės visus. <br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Kuskuso salotos su grilyje keptu baklažanu<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Kuskuso salotos su grilyje keptu baklažanu<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Kuskuso salotos su grilyje keptu baklažanu<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Kuskuso salotos su grilyje keptu baklažanu<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
Tofu kepsneliai.<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
Tofu kepsneliai.<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Ant žarijų keptos šviežių kopūstų skiltelės su padažu<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Ant žarijų keptos šviežių kopūstų skiltelės su padažu<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 24, 2017, 3:58 PM

Dažniausiai grilyje kepama mėsa. Ne veltui ir internetas mirga patarimais, kaip ją skaniau išsikepti. 

Tačiau ant grotelių galima paruošti ir puikių bemėsiškų patiekalų. Tai įrodė maisto blogerė, tinklaraščio „Eat My Veggies“ autorė Rusnė Cicėnaitė.

Ji su „Skonio“ rubrikos skaitytojais pasidalijo trimis puikiais receptais, kurie sužavės visus – ir veganus, ir visavalgius. 


Kuskuso salotos su grilyje keptu baklažanu

Reikės:

500g kuskuso kruopų

1 didelio baklažano

jūros druskos

1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus

1 mėlynojo svogūno

po saują krapų, petražolių ir kalendros

Saujelės mėgstamų riešutų


Padažui:

1 šaukšto sezamų (tahini) pastos

1/5 citrinos sulčių

1 skiltelės česnako

žiupsnelio druskos

1/5 stiklines alyvuogių aliejaus

 

Kol grilyje kepa baklažanai, į iš anksto paruoštą kuskusą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite druskos pagal skonį.

Plonais griežinėliais supjaustykite mėlynąjį svogūną, sukapokite žoleles ir dėkite į dubenį su kuskusu.

Iškepusius baklažanus galite sumaišyti bendrame dubenyje arba dėti tiesiai į lėkštes ir viską gardinti padažu.


Padažo gaminimas:

Inde arba smulkintuve sumaišykite aliejų, sezamų pastą, citrinos sultis, įdėkite smulkintą skiltelę česnako ir pagardinkite druska pagal skonį.

 

Ant žarijų keptos šviežių kopūstų skiltelės su padažu

Šis patiekalas yra vienas nuostabiausių garnyrų per iškylas. Svarbiausia naudoti šviežią kopūstą ir pasigaminti gerą padažą.

Mano siūlomas yra kiek aštresnis, tačiau kiekvienas gali rinktis ir silpnesnį ar kitą savo mėgstamą variantą.

 

Padažui prie 2–3 šviežių kopūstų reikės:

1/5 stiklinės žaliosios citrinos sulčių

3 skiltelių česnako

2/3 stiklinės alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio rudojo cukraus

1/3 stiklines sojų padažo

2/3 arbatinio šaukštelio Kajeno paprikų

1 saujos smulkintų kalendrų


Paruošimo būdas:

Visus padažo elementus susmulkinkite ir sumaišykite viename inde, negailint apšlakstykite juo jau iškepusius kopūstus.


Tofu kepsneliai

Marinatui reikės:

2 skiltelių česnako

1/4 stiklines klevų sirupo

1 žaliosios citrinos sulčių

1/3 stiklines sojų padažo

šiek tiek tarkuoto imbiero

2 šaukštelių svogūnų miltelių

Norint paruošti skanius kepsnelius, svarbu gerai nusausinti iš pakuotės išimtą tofu. 

Pamarinuokite tofu iš visų ingredientų paruoštame marinate.

Jeigu norite, kad kepsnys būtų traškus, patartina kepti ant labai lėtos ugnies.

Šaltinis – „Eat My Veggies“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.