4 užkandžiai, kurie patiks net ir patiems išrankiausiems

Iškyla gamtoje – būtina vasaros tradicija, kurią su malonumu galime surengti tiek mieste, tiek prie ežero. Tačiau ne kiekvienas iškylautojas žino, kad paprastas pasisėdėjimas gamtoje gali tapti tikra švente pasirūpinus tinkamais užkandžiais. 

 Sūrio rutuliukai.<br> 123rf.com nuotr. 
 Sūrio rutuliukai.<br> 123rf.com nuotr. 
 Baklažano suktinukai.<br> 123rf.com nuotr. 
 Baklažano suktinukai.<br> 123rf.com nuotr. 
 Morkų lazdelės kitaip.<br> 123rf.com nuotr. 
 Morkų lazdelės kitaip.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 4:43 PM

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen artėjančiam savaitgaliui siūlo išmėginti penkis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams. 

Joninių savaitgalis daugelį žmonių išviliojo į gamtą. Surengti pikniką galima buvo tiek mieste, tiek savo namo ar sodybos kieme, tačiau svarbiausias jo akcentas – pasirūpinimas maistu.

A.Rasmussen sako, kad iškyloje svarbiausia maistą patiekti mažomis porcijomis. Anot jos, dažniausiai pasitaikanti klaida ruošiantis iškylai – neįvertinama, kad kai kurie maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai netinka gabenimui ar valgymui lauko sąlygomis. 

„Jeigu iškyloje norite mėgautis konkrečiu patiekalu, jam reikalingus produktus pakuokite atskirai, o radę iškylavimo vietą, išpakuokite ir sumaišykite viską taip, kaip namuose“, – pataria A.Rasmussen.


Išmėginkite sūrio rutuliukus

Ne paslaptis, kad gamtoje labai pakyla apetitas – dėl gryno oro ir dažnai aktyvaus poilsio norisi valgyti gerokai daugiau nei namuose. 

A.Rasmussen visų pirma rekomenduoja su savimi pasiimti lazdelėmis pjaustytų daržovių – agurkų, paprikų ar morkų, nes tai itin sveikas pasirinkimas, puikiai malšinantis troškulį.  Sotesniam užkandžiui, maisto ekspertė, siūlo rinktis sūrio rutuliukus. 


Jums reikės:

500 g sūrio

500 ml aliejaus

4 kiaušinių

300 g miltų

Druskos


Gaminimas:

Sūrį sutarkuokite tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską išplakite. 

Vėliau įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. 

Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus. 

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. 

Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. 

Paruoštus sudėkite į krepšelį ir patiekite. 


Gardūs daržovių užkandžiai

Daržovių užkandžiai yra lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. A. Rasmussen siūlo išmėginti kelis gardžius daržovių receptus. Vienas iš jų – baklažano suktinukai.


Jums reikės:

1 didelio baklažano

300 g tepamo varškės sūrelio

150 g fetos sūrio

Indelio saulėje džiovintų pomidorų

Česnakų

Krapų 

Druskos


Gaminimas:

Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite. 

Tuomet baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių. 

Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.


Morkų lazdelės kitaip

IKI maisto ekspertė taip pat siūlo išmėginti tradicinį iškylų užkandį – morkų lazdeles, tačiau siūlo jas pasigaminti kitaip – suteikiant egzotinį skonį. 


Jums reikės:

500 g morkų

5 v. š. aliejaus

Petražolių

Šviežio imbiero

Druskos


Gaminimas:

Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis. Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi. 

Tuomet jas sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. 


Užkandėlė su lašišomis

Maisto ekspertė įspėja, kad šių užkandžių gaminimas pareikalaus nemažai laiko, tačiau rezultatas gausis vertas šių pastangų. Vienas receptas, kurį siūlo išmėginti A. Rasmussen – užkandėlė su lašišomis. 


Jums reikės:

200 g rūkytos arba sūdytos lašišos filė

28 vnt. sūrių šaukštelių

Maskarponės kremo

Šviežių krapų

Citrinos


Gaminimas:

Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą. 

Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.