Apelsininis tortas, kurio pertepimas tiesiog tirpsta burnoje

Laukdama svečių pasiteiravau, koks desertas juos nudžiugintų. Atsakė: biskvitinis tortas su pertepimu.

 Apelsininis tortas.<br> „Lašas karamelės“
 Apelsininis tortas.<br> „Lašas karamelės“
Daugiau nuotraukų (1)

„Lašas karamelės“

2017-06-28 13:14, atnaujinta 2023-06-27 10:52

Šį tortuką labai rekomenduoju! 

Subtilus apelsinų skonis, šlapias biskvitas, burnoje tirpstantis pertepimas. 

Aš dariau jį mažą ir aukštą - 20 cm kepimo formoj.

Tikrai tiks ir platesnėje, nes mano biskvitai gavosi stori. 

Biskvitams:

  • 1 puodelio minkšto kambario temperatūros sviesto (250 g),
  • 1 ir 1/2 puodelio cukraus,
  • 4 kiaušinių,
  • 2 ir 1/2 puodelio miltų,
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo,
  • 1 v. š. kepimo miltelių,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės,
  • 2 apelsinų sulčių,
  • 3/4 puodelio pieno,
  • 1 a. š. maltos vanilės,
  • 1/2 puodelio grietinės,
  • apelsino sulaistymui.

Pertepimui:

  • 2 puodelių riebios grietinėlės,
  • 220 g kreminio sūrelio (pvz. Philadelphia),
  • 3/4 puodelio cukraus pudros,
  • 1/2 apelsino nutarkuotos žievelės,
  • 1 a. š. maltos vanilės,
  • 2/3 puodelio įvairių uogų (aš naudojau nuvarvintas šaldytas mėlynes ir braškes). 

Paruošimas

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Dubenyje išsukame minkštą sviestą, tada dedame cukrų ir išmaišome. Įmušame kiaušinius ir plakame iki vientisos konsistencijos.

Sumaišome sausus produktus: miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, vanilę, druską. 

Sumaišome apelsinų sultis, apelsino žievelę, pieną, grietinę ir šį mišinį įmaišome į kiaušinių-sviesto plakinį. Tada po truputį dedame sausų produktų mišinį, gerai išplakame iki vientisos masės.

Kepsime tris biskvitus, tad masę reikia skirstyti į tris lygias dalis. Aš turėjau vieną formą, tad kepiau tris kartus. Dugną klojame kepimo popieriumi, šonus tepame sviestu ir kepame 20-30 min, tikriname mediniu pagaliuku kada jau iškepė. 

Iškepusį biskvitą ištraukiame iš orkaitės, leidžiame apie 10 min pravėsti formoje ir tada išimame, leidžiame pilnai atvėsti.

Gaminame pertepimą: grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo, neperplakame, kad nebūtų sviestas.

Įmaišome kreminį sūrelį, vanilę, apelsino žievelę, kol masė taps vientisa. Tada įmaišome uogas, jas, jei reikia, pasmulkiname peiliu (jei tai pvz. braškės).

Surenkame tortą: imame vieną biskvito lakštą, jį šiek tiek subadome mediniu krapštuku ir išspaudžiame ant paviršiaus trečdalį apelsino sulčių. 

Tada dedame 1/3 pertepimui skirtos masės ir tolygiai paskirstome. 

Viską kartojame 3 kartus, kol sunaudosime visą pertepimą ir visus biskvitus. 

Tada palyginame torto šonus, viršų. Dekoruojame apelsinu arba šviežiomis uogomis.

Skanaus!

„Lašas karamelės“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.