Salotos, kurios gali pakeisti ir pusryčius, ir vakarienę

Svogūnų laiškai, ridikėliai, salotos, pomidorai ir agurkai – skanūs, sveiki  produktai, kuriuos dažnai renkamės salotoms. 

 Agurkų, pomidorų ir avokadų salotos.<br> 123rf
 Agurkų, pomidorų ir avokadų salotos.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-28 10:33, atnaujinta 2022-06-27 18:03

Kad organizmui nepritrūktų energijos ir vitaminų, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen rekomenduoja išmėginti gardžias vasariškas salotas, kurios ne tik pamalonins gomurį, bet ir papuoš stalą.

A.Rasmussen teigimu, lietuvių ypač mėgstami agurkai ir pomidorai tampa pagrindiniais sezoniniais salotų ingredientais. 

Šįkart maisto ekspertė siūlo išmėginti kiek kitokį pomidorų ir agurkų salotų receptą – prie šių daržovių priderinę egzotišką vaisių, salotoms suteiksite naujo skonio.

„Paimkite 2 pomidorus, 3 trumpavaisius agurkus, avokadą, pusę raudonojo svogūno ir supjaustykite. 

Tuomet viską sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. 

Šias gaivias salotas galite valgyti tiek pusryčių, tiek vakarienės metu.

Jei norėsite daugiau įvairovės, į salotas įdėkite pjaustytą žaliąją citriną ir smulkintą baziliką“, – pasakoja IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.

Papuošti salotas galite suktukais, pagamintais iš labai plonai supjaustytos cukinijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.