Lengviausias pyrago tešlos receptas. Tiks ir saldiems, ir sūriems kepiniams

Vakar draugė parašė, kad kepė svogūnų pyragą ir atsiuntė nuotrauką.

 Svogūnų pyragas.<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
 Svogūnų pyragas.<br> R.Cicėnaitės („Eat My Veggies“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rusnė Cicėnaitė, „Eat My Veggies“

Jul 2, 2017, 3:10 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:55 AM

Apie jį likusią dieną galvojau ir neapsiraminau, kol šiandien pati neiškepiau.

Džiaugiuosi atradusi patį lengviausią pyrago tešlos receptą, kuri tinka tiek saldiems, tiek sūriems kepiniams.

Jai aš naudoju:

  • 2 stiklines miltų
  • 1 šaukštelį cukraus
  • 1 šaukštelį druskos (pagal poreikį galima drąsiai keisti cukraus ir druskos proporcijas arba pridėti papildomų prieskonių)
  • 1/5 stiklinės aliejaus
  • apie 1/5 stiklinės augalinio pieno

Kadangi šiandien tingiu, tai mano pyragas bus labai lengvai paruošiamas.

Plonais griežinėliais supjausčiau 6 didelius svogūnus, kurios mečiau į keptuvę ir karamelizavau su šiek tiek cukraus. Vėliau įdėjau porą skiltelių kapoto česnako, druskos, juojųjų pipirų ir rozmarinų.

Atvėsinusi karamelizuotus svogūnus į gautą masę įtarkavau „Violife“ sūrio ir viską sudėjau į pyrago formą.

Kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Kitą kartą būtinai pabandysiu vietoj sūrio naudoti tokį variantą:

Trintuve susmulkinsiu gabalėlį „silken“ tofu su šiek tiek augalinio pieno ir maistinių mielių.

Paruoštą masę sumaišysiu su karamelizuotais svogūnais ir tada kepsiu.

Šaltinis – „Eat My Veggies“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.