Plikytos tešlos pyragėliai su uogomis

Šiuos pyragėlius gamino mano trylikametė dukra. Ji juos gamino pirmą kartą gyvenime, ir tikrai pavyko puikiai. 

 Plikytos tešlos pyragėliai su uogų kremu.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
 Plikytos tešlos pyragėliai su uogų kremu.<br> „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jul 4, 2017, 11:03 AM, atnaujinta Jul 5, 2022, 3:45 PM

Šiek tiek padėjau jai ruošti tešlą, o visa kita ji darė pati, aš tik stebėjau ir patarinėjau. 

Pyragėliai tikrai labai skanūs. 

Plikytos tešlos pyragėliai su uogų kremu

Tešlai reikės: 

  • 250 ml vandens,
  • 100 g sviesto,
  • 1 pakelio (8 g) vanilinio cukraus,
  • 2 lašelių migdolų aromato,
  • 150 g miltų,
  • 4 (L dydžio) kiaušinių.

Įdarui reikės: 

  • 240 g braškių,
  • 60 g aviečių (svoris jau pertrintų per sietelį),
  • 18 g smulkios želatinos + 10 v. š. vandens,
  • 140 g tirštos grietinės,
  • 120 g šviežio tepamo natūralaus skonio sūrio,
  • cukraus (pagal skonį),
  • citrinos sulčių (pagal skonį).

Pyragėliams apšlakstyti: 

  • 65 g baltojo šokolado.

Gaminame tešlą. Vandenį, vanilinį cukrų, migdolų aromatą ir sviestą užvirinti, sumažinti ugnį ir suberti miltus, vis maišyti, kol tešla atšoks nuo dugno. 

Nuimti puodą nuo viryklės, palikti 1-2 min. pravėsti, po to įmušti po 1 kiaušinį ir plakti plaktuvu. Tesla turi gautis elastinga. 

Sudėti ją į konditerinį maišelį ar švirkštą ir išspausti ant skardos, kurioje patiestas kepimo popierius, 8 norimas formas (ar pailgas, ar apvalias). 

Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 35 min., kol gražiai iškils ir paruduos. Išėmus iš orkaitės palikti atvėsti. 

Gaminame įdarą. Želatiną užmerkti su vandeniu, palikti išbrinkti apie 10 min., po to pašildyti, kad visiškai ištirptų. 

Braškes nuplauti, sudėti į trintuvą, berti cukraus, sutrinti ir sumaišyti su pertrintomis avietėmis, įmaišyti atvesusią želatiną ir padėti trumpam į šaldytuvą. 

Grietinę, šviežią sūrį, citrinos sultis ir cukrų gerai išplakti. 

Kai uogų tyrelė prades stingti, sumaišyti ją su grietinės kremu (paragaukite, ar netrūksta cukraus). Paruošyą kremą dėti į konditerinį švirkštą su smailiu, plonu galu ir įspausti jį į atvesusių pyragėlių vidų.

Juos padėti į šaldytuvą maždaug 1 val., po to apšlakstyti išlydytu baltuoju šokoladu. 

Štai ir viskas, pyragėliai pagaminti. Skanaus!

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.