O dabar jūsų teismui – nauja sriuba mano virtuvėje iš angliškos kulinarinės knygos.
Žaliųjų žirnelių sriuba
Reikės:
- 500 g žalių žirnelių,
- 1 poro baltosios dalies,
- 1 svogūno,
- 1 l sultinio (naudojau vištienos),
- aliejaus kepimui,
- 2 česnako skiltelių,
- druskos,
- maltų pipirų,
- prieskonių sriubai.
Susmulkinkite porą, svogūną ir česnaką. Pakepinkite iki minkštumo keptuvėje aliejuje.
Nepamirškite maišyti, nes perkepęs česnakas gali sugadinti visą skonį.
Į prikaistuvį su kepintomis daržovėmis supilkite sultinį ir užvirkite, suberkite žirnelius ir virkite kelias minutes ant nestiprios ugnies, kol žirniai suminkštės.
Kai žirniai išvirs, plakikliu sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo.
Berkite prieskonius pagal skonį, išmaišykite ir tiekite.
Receptu pasidalino „Samčio užrašai“