Žaliųjų žirnelių sriuba pagal anglišką receptą

Užsikrėčiau trintų sriubų virusu. Dabar negaliu ramiai praversti  trintos sriubos recepto, kol neišbandau. 

 Žaliųjų žirnelių sriuba.<br> „Samčio užrašai“.
 Žaliųjų žirnelių sriuba.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jul 4, 2017, 2:23 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:55 AM

O dabar jūsų teismui – nauja sriuba mano virtuvėje iš angliškos kulinarinės knygos.

Žaliųjų žirnelių sriuba

Reikės:

  • 500 g žalių žirnelių,
  • 1 poro baltosios dalies,
  • 1 svogūno,
  • 1 l sultinio (naudojau vištienos),
  • aliejaus kepimui,
  • 2 česnako skiltelių,
  • druskos,
  • maltų pipirų,
  • prieskonių sriubai.

Susmulkinkite porą, svogūną ir česnaką. Pakepinkite iki minkštumo keptuvėje aliejuje.

Nepamirškite maišyti, nes perkepęs česnakas gali sugadinti visą skonį.

Į prikaistuvį su kepintomis daržovėmis supilkite sultinį ir užvirkite, suberkite žirnelius ir virkite kelias minutes ant nestiprios ugnies, kol žirniai suminkštės.

Kai žirniai išvirs, plakikliu sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo.
Berkite prieskonius pagal skonį, išmaišykite ir tiekite.

Receptu pasidalino „Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024