Žodžiu, jeigu trumpai tariant: labai pasisekęs patiekalas, o visas darbas atiteko orkaitei.
Vištų blauzdelės su morkomis ir padažu
Reikės:
- 10 vnt. vištų blauzdelių,
- 2–3 morkų,
- 3 v. š. grietinės,
- 2 svogūnų galvučių,
- česnako,
- maltų pipirų,
- druskos,
- sviesto,
- žalumynų (smulkintų krapų, petražolių).
Padažui reikės:
- 350 ml pieno,
- 2 v. š. miltų,
- druskos,
- pipirų.
Kaip gaminti
Vištų blauzdeles įtryniau prieskoniais ir česnaku (palikau nakčiai marinuotis).
Sutarkuotas morkas ir smulkintą svogūną pakepinau keptuvėje su sviestu.
Į kepimo indą sudėjau blauzdeles, jas sutepiau grietine ir uždėjau keptas morkas su svogūnais.
Dubenėlyje pasidariau padažą iš nurodytų recepte produktų.
Plakiniu užpyliau vištų blauzdeles ir kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min.(30 min. uždengusi foliją ir likusį laiką be jos).
Patiekiau su ryžiais ir raugintais agurkėliais.
Pietūs buvo tobuli.