Broilerių mėsa yra skanesnė, nei ūkyje augusios laimingos vištos. Minkštesnė. Lengviau paruošiama. Gardesnė.
O su jumis pasidalinsiu keliomis firminėmis paslaptimis, kaip kepti blauzdeles, kad jos būtų ypač minkštos.
1 kilogramui blauzdelių pasiruošiu:
- 1 a. š. rupios druskos,
- ½ citrinos,
- 6 česnako skilteles,
- 50 g sviesto (kambario temperatūros),
- 1 a. š. Provanso žolelių mišinio.
Pirmiausiai blauzdeles perplaunu po šalto vandens srove ir popieriniu rankšluosčiu nusausinu. Sudedu į kepimo indą, užberiu druską ir ją įminkau į blauzdeles. Pirštu pakabinu truputį sviesto ir juo ištepu blauzdelės mėsą po oda.
Nulupu česnakų skilteles ir jas supjaustau kuo plonesniais griežinėliais ir juos sukišu po odele. Blauzdeles sudedu į kepimo formą, palaistau citrinos sultimis, išspaustą citriną irgi dedu šalia blauzdelių. Užberiu Provanso žoleles ir indą dedu į orkaitės vidurį.
Kepu valandą 150 C, tuomet didinu kaitrą iki 200 C ir kepu dar apie 20 minučių. Tai yra lėtasis kepimo būdas, jei skubate – rinkitės greitąjį kepimą, jam užteks 30-35 minučių 180 C. Blauzdelės bus irgi gardžios, bet ne tokios minkštos ir sultingos.
Tiekiu su daržovėmis, košėmis, lavašu.
Šaltinis – „Kūmutės virtuvė“