Prekybos tinklo IKI kulinarė Aistė Rasmussen sako, kad jų pateikimas priklauso nuo ingredientų, todėl tokie kokteiliai drąsiai gali būti vartojami pusryčiams arba vakarienei.
Klasikinis tirštojo kokteilio ingredientas – bananas, tačiau IKI maisto ekspertė siūlo išmėginti ir ananasus.
A.Rasmussen pateikia keletą gardžių, tačiau sočių kokteilių receptų.
Braškių, ananaso ir bananų kokteilis
Reikės:
500 g ananaso,
500 g braškių,
500 g bananų.
Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite.
Svarbu tai, kad gaminat šį kokteilį, jogurto ar vandens pilti nereikia.
Kriaušių ir špinatų kokteilis
Reikės:
2 kriaušių,
2 špinatų lapelių.
Kriaušes supjaustykite, pašalinkite šerdį ir suplakite su špinatais. Vietoje kriaušių galite naudoti bananus arba žaliąsias vynuoges.
Jogurto ir mėlynių kokteilis
Reikės:
0,5 stiklinės cukraus,
1,5 stiklinės mėlynių,
200 g natūralaus jogurto,
1 stiklinės ledukų,
2 a. š. vanilinio cukraus.
Į trintuvą supilkite jogurtą, vanilinį cukrų, ledo kubelius ir viską gerai išmaišykite. Išplakę masę, sudėkite mėlynes ir dar paplakite apie kelias minutes.
Supilstykite į stiklines ir mėgaukitės.