Pyragas su alyvuogėmis ir feta papuoš net įmantriausią vaišių stalą

Sūrus pyragas yra turbūt viena paprasčiausių užkandžio formų. Paprastai juos paruošti yra nesudėtinga ir neužtrunka daug laiko. 

Sūrus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis.<br> „Duok druskos“.
Sūrus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis.<br> „Duok druskos“.
Sūrus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis.<br> „Duok druskos“.
Sūrus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis.<br> „Duok druskos“.
Daugiau nuotraukų (2)

Dangira Šimašiutė, „Duok druskos“

Jul 10, 2017, 1:27 PM, atnaujinta Jul 5, 2022, 3:39 PM

Juos labai lengva transportuoti, kai ruošiamės į gamtą ar norime ką nors nusinešti pas draugus. Jie visada papuošia net patį įmantriausią vaišių stalą ir svarbiausia, kad jie visiems patinka. 

Na, gerai, būkime relistais, – beveik visiems.

Jeigu Jūs dar nebandėte mano garsiojo alyvuogių pyrago, tai primygtinai rekomenduoju išbandyti, nes šis pyragas tikrai nepalieka abejingų. (Receptą rasite paspaudę šią nuorodą).

Na, o šiandien į savo meniu aš įtraukiau graikiško stiliaus sūrų pyragą su feta, pomidorais ir juodosiomis alyvuogėmis – tai dar vienas mano favoritas.

Sūrus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Porcijos: 8-10

Reikės:

  • 200 g miltų,
  • 1 arb. šaukštelio kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 šaukšto džiovinto raudonėlio,
  • 3 kiaušinių,
  • 100 g natūralaus jogurto,
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 180 g fetos sūrio,
  • 180 g vyšninių pomidoriukų,
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°

Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Sumaišykite mediniu šaukštu.

Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10 cm, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma yra kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Receptu pasidalino „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.