Gal aš kiek savaip pagaminau šį patiekalą, bet mėsos ir perlinių kruopų derinys man labai patiko.
Beje, kukulaičius trumpai patroškinau su grietinėle, jie gavosi minkšti ir labai skanūs.
Mėsos kukuliai su perlinėmis kruopomis
Reikės:
0,5 kg malto kiaulienos ir jautienos faršo (maišyto),
100 g išvirtų perlinių kruopų,
2 kiaušinių,
1 - 2 tarkuotų morkų,
2 v.š džiūvėsėlių,
mėsos prieskonių,
smulkiai pjaustyto svogūno ir žalumos (krapų, petražolių),
druskos,
aliejaus kukuliukams kepti.
Troškinimui reikės:
0,5 l neriebios grietinėlės,
krapų,
druskos ir pipirų.
Visus produktus, skirtus paruošti kukuliams, sumaišiau.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus juos iškepiau (vis juos pavartydama).
Galiausiai į kukulius supyliau grietinėlę, pagardinau druska, pipirais, smulkintais krapais ir dar kelias min. kartu patroškinau.
Viskas. Kukuliai paruošti.
Skanaus!