Sveikuoliški avižiniai sausainiai. Ir dar sveikesnis jų kepimo būdas

Mitybos konsultantė Emilija Miliauskė, socialinio tinklapio „Kuras Kūnui" autorė, dalinasi puikiu avižinių sausainių receptu. Juos išsikepti galite dviem būdais. 

 Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir bananais. <br> Nuotr. iš „Kuras Kūnui“. 
 Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir bananais. <br> Nuotr. iš „Kuras Kūnui“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-12 12:18, atnaujinta 2023-07-12 09:25

Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir bananais 

Reikalingi produktai:

  • 1 stiklinė visadalių avižų grūdų dribsnių, sumaltų iki miltų kavamale, 
  • 50 g sumaltų anakardžio arba migdolų riešutų, 
  • 50 g džiovintų spanguolių,
  • 1 valg. š. kokosų drožlių,
  • 2 valg. š. agavų sirupo, 
  • 2 bananai, sutrinti iki tyrės.

Gaminimo būdai

1 variantas. Visus ingredientus sumaišyti, formuoti sausainius ant maisto džiovyklės padėklų, nustatyti 42 laipsnių temperatūrą ir džiovinti apie 4-5 val. 

Verta žinoti. Maiste, kuris gaminamas naudojant ne aukštesnę nei 42 laipsnių temperatūrą, išsaugomos veikliosios maistinės medžiagos, nesunaikinami enzimai bei fermentai, vitaminai ir kitos naudingos medžiagos, esančios maisto produktuose. Taip pat nesukuriami toksiški ar sunkiai pasisavinami junginiai, kurie atsiranda maisto produktus veikiant aukštesne temperatūra.

2 variantas. Visus ingredientus sumaišyti ir ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, formuoti sausainius. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių. 

„Kuras Kūnui“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.