Beje, galiu pasakyti, kad net ir visiškai negaminantys sugebėtų nustebinti artimuosius tokiu tortu.
Varškės tortas be želatinos
Reikės:
- 200 g sausainių „Damų piršteliai“,
- 180 g varškės (gali būti ir kreminė),
- 2 v. š. grietinės,
- 200 ml grietinėlės,
- 2-3 v. š. cukraus,
- skardinės konservuotų persikų,
- 5-6 braškių,
- 100 ml paruoštos kavos ( tinka ir sultys, pienas, arbata).
Varškę su grietinę ir cukrumi sutryniau iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.
Grietinėlę suplakiau iki standžių putų.
Persikus ir braškes supjausčiau griežinėliais.
Pasiruošiau kavą.
Liko tik surinkti tortą. Naudojau 21 cm skersmens formą.
Tortinės dugne patiesiau kepimo popieriaus.
Kiekvieno sausainio vieną puselę mirkiau kavoje, jais padengiau dugną ir stačiau palei tortinės šonus. Sausainiai buvo kiek per aukšti, todėl nupjoviau juos pagal tortinės aukštį.
Varškės masę sumaišiau su išplakta grietinėle, smulkintomis braškėmis ir sudėjau ant sausainių.
Ant varškės sudėjau likusius sausainius (pamirkytus kavoje) ir sudėjau persikus.
Štai ir viskas, tortas pagamintas, pastačiau į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia nakčiai).