Lengvas būdas užsikonservuoti žirnelių. Geresni, nei parduotuvėje

Pats žirnių derlius! Valgome juos pilna burna, verdame sriubas, o tuos, kurie nebetelpa į pilvukus, užkonservuojame. 

 Konservuoti žirneliai.<br> 123rf nuotr.
 Konservuoti žirneliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Angelė Mėlinauskienė

Jul 18, 2017, 3:32 PM, atnaujinta Jul 18, 2017, 3:37 PM

Ragaudami neatskirsite nuo tų, kurie parduodami parduotuvėse. O kadangi gaminami namuose su meile, jie tikrai daug geresni. 

Tik atminkite svarbią taisyklę: konservavimui skirtų žirnelių negalima laikyti nuskintų ilgiau nei vieną dieną. Jeigu užkonservuosite ilgiau palaikytus žirnelius, stiklainiuose atsiras nuosėdų.

Taip pat svarbu kruopščiai perrinkti žirnelius – jeigu įsimaišys pernokusių, dėl to taip pat atsiras nuosėdų.

Konservuoti žirneliai

Reikės:

išlukštentų žirnių.

1 l marinato reikės:

3 arbatinių šaukštelių druskos,

2 valgomųjų šaukštų cukraus,

trečdalio arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties.

1 l marinato užteks maždaug trims puslitriniams stiklainėliams.

Žirnius gerai perplauti. 

Puode išvirti marinatą iš vandens, druskos ir cukraus. Supilti į marinatą žirnelius ir kaitinti virš lėtos ugnies, kol žirniai suminkštės, tačiau nepervirs (priklausomai nuo žirnių dydžio – 15-25 min., ragaukite, kada bus minkšti, bet dar pakankamai standūs ). Tuomet supilti citrinų rūgštį. 

Žirnius su visu skysčiu supilstyti į stiklainėlius, uždaryti, per naktį palaikyti apklotus šilta antklode. 

Laikyti šaltai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.