Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu
Reikės:
- 700 g menkės,
- miltų,
- 2 v. š. grūdėtųjų garstyčių,
- 150 ml grietinėlės,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Menkę nuplovus, būtina gerai nusausinti, tada mažėja tikimybė, kad gabaliukai kepant suirs.
Aš tam naudoju popierinius rankšluosčius. Padedu žuvį ant jų ir jais uždengiu. Popierius sutraukia vandenį iš žuvies.
Tada žuvį apibarstome prieskoniais.
Apvoliojame miltuose ir kepame po 4-5 minutes iš abiejų pusių.
Gretimoje keptuvėje gaminame padažą.
Prieš tai grietinėlėje gerai išmaišome pusę arbatinio šaukštelio miltų.
Tada išpilame į įkaitintą keptuvę. Dedame garstyčias ir maišome, kol užvirs, virš silpnos ugnies.
Tada dar kelios minutės, ir išjungiame.
Patiekalas paruoštas.