Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu maloniai nustebins skoniu

Jei pasiseka gauti šviežios menkės, bent jau ne šaldytos, gaminame šį lengvą, o svarbiausią – skanų patiekalą.

 Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu.<br>„Riebus katinas“.
 Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu.<br>„Riebus katinas“.
 Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu.<br>„Riebus katinas“.
 Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu.<br>„Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Riebus katinas“

Jul 18, 2017, 12:44 PM, atnaujinta Jul 18, 2023, 10:23 AM

Menkė su grūdėtųjų garstyčių padažu

Reikės:

  • 700 g menkės,
  • miltų,
  • 2 v. š. grūdėtųjų garstyčių,
  • 150 ml grietinėlės,
  • druskos, pipirų.

Kaip gaminti

Menkę nuplovus, būtina gerai nusausinti, tada mažėja tikimybė, kad gabaliukai kepant suirs.

Aš tam naudoju popierinius rankšluosčius. Padedu žuvį ant jų ir jais uždengiu. Popierius sutraukia vandenį iš žuvies. 

Tada žuvį apibarstome prieskoniais.

Apvoliojame miltuose ir kepame po 4-5 minutes iš abiejų pusių. 

Gretimoje keptuvėje gaminame padažą.

Prieš tai grietinėlėje gerai išmaišome pusę arbatinio šaukštelio miltų.

Tada išpilame į įkaitintą keptuvę. Dedame garstyčias ir maišome, kol užvirs, virš silpnos ugnies. 

Tada dar kelios minutės, ir išjungiame.

Patiekalas paruoštas.

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.