Su garstyčiomis rauginti agurkai tapo tikru atradimu

Tai dar vienas prieš keletą metų iš Ukrainos į mano užrašinę atkeliavęs šedevro receptas. Gal yra bandžiusiųjų taip raugti agurkus ir Lietuvoje, bet bent jau man tai buvo pirmas susitikimas su šiuo receptu.

Su garstyčiomis rauginti agurkai. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“. 
Su garstyčiomis rauginti agurkai. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“. 
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

2017-07-20 11:46, atnaujinta 2023-07-18 10:22

Pirmą kartą raugdama labai dvejojau, tačiau Kalėdoms atidarytas pirmas stiklainis tapo tikru atradimu. 

Valgyti šiuos agurkus galima po 2-3 mėnesių. Jie tiks užkandėlei, salotoms, sriubai, garnyrui.

Agurkus labai gerai nuplaunu indų šepetėliu. Nupjaustau uodegytes ir, jei agurkai skinti ne šiandien, pamerkiu į šaltą vandenį 2-3 val. 

Tuo metu išsiplaunu stiklainius (užspaudžiamus, ne užsukamus). 

Į 1 l stiklainį dedu:

  • 1 v. š. agurkų konservavimo prieskonių mišinio,
  • 1 v. š. druskos,
  • 1 v. š. cukraus,
  • 1 v. š. garstyčių tyrelės.

Visi šaukštai be kaupo. 

Tuomet į stiklainius dedu šalto vandens srove perplautus agurkus
ir sklidinai pripilu stiklainius kuo šaltesnio vandens. 

Uždengiu verdančiu vandeniu nuplikytu plastikiniu dangteliu, labai gerai suplaku stiklainį, kad viskas pasiskirstytų, ir tuoj pat nešu į gūdžiausią rūsio lentyną.

Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas