Pirmą kartą raugdama labai dvejojau, tačiau Kalėdoms atidarytas pirmas stiklainis tapo tikru atradimu.
Valgyti šiuos agurkus galima po 2-3 mėnesių. Jie tiks užkandėlei, salotoms, sriubai, garnyrui.
Agurkus labai gerai nuplaunu indų šepetėliu. Nupjaustau uodegytes ir, jei agurkai skinti ne šiandien, pamerkiu į šaltą vandenį 2-3 val.
Tuo metu išsiplaunu stiklainius (užspaudžiamus, ne užsukamus).
Į 1 l stiklainį dedu:
- 1 v. š. agurkų konservavimo prieskonių mišinio,
- 1 v. š. druskos,
- 1 v. š. cukraus,
- 1 v. š. garstyčių tyrelės.
Visi šaukštai be kaupo.
Tuomet į stiklainius dedu šalto vandens srove perplautus agurkus
ir sklidinai pripilu stiklainius kuo šaltesnio vandens.
Uždengiu verdančiu vandeniu nuplikytu plastikiniu dangteliu, labai gerai suplaku stiklainį, kad viskas pasiskirstytų, ir tuoj pat nešu į gūdžiausią rūsio lentyną.
Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“