Gal kas nors susidomės ir išbandys.
Su pomidorais marinuoti šašlykai
Reikės:
- 1,5 kg kiaulienos sprandinės,
- 650-700 g pomidorų,
- 2-3 svogūnų,
- 1-2 skiltelių česnako,
- 20 g sojų padažo,
- 1 lauro lapo,
- pusės šaukštelio saldžios raudonosios paprikos miltelių,
- druskos, pipirų,
- 2-3 v. š. aliejaus.
Pomidorus viršuje įpjauti kryželiu ir trumpam užpilti verdančiu vandeniu. Po to nupilti vandenį, nulupti pomidorų odelę, supjaustyti, sudėti į trintuvą ir sutrinti į tyrelę.
Svogūnus nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti pusžiedžiais, česnaką susmulkinti.
Į keptuvę pilti aliejų, sudėti svogūnus su česnaku ir juos apie 1 min. pakaitinti (nekepti), tik tiek, kad paskleistų aromatą.
Į pomidorų tyrelę berti prieskonius, sudėti sutrupintą lauro lapą, svogūnus su česnaku, pilti sojų padažą - viską gerai išmaišyti ir supilti ant supjaustytos mėsos gabalėlių - dar kartelį permaišyti.
Palikti 2 val. marinuotis kambario temperatūroje, po to palikti šaldytuvę visai nakčiai.
Galima marinuoti ir ne šaldytuve, tuomet po 4-5 val. bus galima kepti, bet man jie skanesni, kaip ilgiau pasimarinuoja.