IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atskleidžia penkis vaisinio kremo tortams receptus, kurie ne tik sutaupys laiką, bet ir maloniai nustebins net ir didžiausius gurmanus.
Vaisinis kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Šiuo kremu galima puošti bei pertepti tortus ir biskvitus – jis suteikia išskirtinį skonį bei spalvą.
Vaisinio kremo gamybai reikia visai nedaug ingredientų ir pastangų, tačiau jo skonis niekada nenuvilia.
N.Juchnevič visų pirma siūlo išmėginti kivių ir braškių kremą. Tinkamai paruoštas jis tiesiog tirps burnoje.
Egzotiško skonio mėgėjams – kivių ir braškių kremas
Reikės:
4 kivių,
350 g braškių,
1 v. š. citrinos sulčių,
300 g maskarponės sūrio,
2 v. š. cukraus.
Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, braškes ir kivius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su gauta mase.
Jeigu norite efektyvesnio vaizdo ant torto – vaisius supjaustykite didesniais gabaliukais. Pagamintą biskvitą ar tortą pertepkite šiuo kremu ir dar atskirai papuoškite vaisiais.
Lengvą ir gaivų kremą galite pasigaminti prie vaisių pridėję grietinėle. N.Juchnevič pateikia receptą.
Konservuotų vaisių ir grietinėlės kremas
Reikės:
400 ml grietinėlės,
425 ml mėgstamų konservuotų vaisių,
300 ml jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite),
20 g želatinos,
3 v. š. cukraus.
Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad sušiltų iki kambario temperatūros.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Tuomet išbrinkusią želatiną ištirpiname ir atvėsiname. Pilame po vieną šaukštą jogurto ir viską išplakame mikseriu. Plakdami į jogurtą įdėkite po kelis šaukštus grietinėlės ir vėliau atsargiai išmaišykite, kad kremas nesukristų.
IKI kepyklų vadovės teigimu, ypatingas pyrago ar torto skonis atsiskleidžia kartu su jo įdaru ar kremu, todėl nusprendę kepti tortą namuose, apsvarstykite, kokį įdarą labiausiai mėgsta jūsų namiškiai.
Apelsinų uogienės ir sviesto kremas
Reikės:
350 g. minkšto sviesto,
4 stiklinės cukraus pudros,
¼ a. š. druskos,
1 a. š. vanilės esencijos,
2 v. š. pieno arba grietinėlės,
3 v. š. apelsinų džemo arba uogienės.
Džemą arba uogienę sutrinkite trintuvu, o minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite vanilės. Kremo tirštumui reguliuoti pagal situaciją naudokite grietinėlę arba pieną.
Vasaros skonis – juodieji serbentai ir vyšnios
Tiek juodųjų, tiek raudonųjų serbentų krūmai gerai auga net ir nepatyrusio sodininko darže, tad juos vasarą galima puikiai pritaikyti gaminant kremus tortams.
Juodieji serbentai turi tonizuojantį poveikį, yra puiki peršalimų ir įvairių infekcijų profilaktikos priemonė. Tad šios uogos ypač rekomenduojamos vasarą.
Konditerė N. Juchnevič turi pasiūlymą tiems, kurie nori saldžiarūgščio torto.
Juodųjų serbentų kremas
Reikės:
200 g juodųjų serbentų,
60 g cukraus,
10 g želatinos,
2 v. š. vandens.
Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti. Juoduosius serbentus suberkite į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens. Tuomet berkite cukrų ir viską pavirkite ant nedidelės ugnies tol, kol serbentai suminkštės. Įpilkite cukraus pagal skonį ir ragaukite tol, kol sulauksite norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Vyšnias naudinga valgyti siekiant sulieknėti, nes jos spartina riebalų deginimą. Tad ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais verta jas įsitraukti į mitybos racioną.
N.Juchnevič dalinasi receptu.
Vyšnių kremas
Reikės:
500 g riebesnės grietinėlės,
200 g graikiško jogurto,
1 v. š. vanilės ekstrakto,
½ puodelio cukraus.
Dubenyje mikseriu išplakite visus produktus iki standumo. Jei nenorite viską plakti vienu sykiu, išsiplakite atskirai ir tuomet viską gerai išmaišykite.