Cukinijos, įdarytos daržovėmis
Reikės:
- 2 jaunų cukinijų,
- 2 nedidelių morkų (arba 1 didelės),
- 2 nedidelių svogūnų (arba 1 didelio),
- saldžiosios paprikos,
- 2 pomidorų,
- žalumynų,
- druskos ir pipirų,
- aliejaus.
Jeigu norite sočiau ir pikantiškiau – dar reikės sūrio.
Kaip gaminti
Jaunas cukinijas supjaustykite 3-4 cm aukščio bokšteliais, pašalinkite vidurinę dalį, kad liktų tik maždaug 0,5 c, storio sienelės. Supjaustykite pašalintas dalis.
Morkas sutarkuokite burokų tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje aliejuje.
Kai suminkštės, sudėkite pjaustytą papriką, likusią cukiniją ir šiek tiek apkepkite.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite žievelę ir smulkiai supjaustykite. Įmaišykite į daržovių masę (pomidorus galima pakeisti pora šaukštų pomidorų padažo), berkite druskos, pipirų, pjaustytų žalumynų ir viską išmaišykite.
Daržovių masę dėkite į cukinijų bokštelius, juos statykite į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol cukinijos šiek tiek suminkštės, bet liks traškios. Patikrinti galima peiliu ar mediniu dantų krapštuku.
Jeigu norite patiekalo su sūriu, prieš dėdami į orkaitę apibarstykite įdarytus bokštelius tarkuotu fermentiniu sūriu.
Skanaus!