Be acto marinuoti burokėliai pagal močiutės receptą

Labai mėgstu burokėlius ir patiekalus su jais, todėl kasmet jų prisimarinuoju. Taip paruošti jie tinka ir barščiams, ir šaltibarščiams, ir prie kotletukų ar kito mėsiško patiekalo.

 Obuolių sultyse marinuoti burokėliai.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Obuolių sultyse marinuoti burokėliai.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaistė Grakauskė

Jul 26, 2017, 10:53 AM, atnaujinta Jul 25, 2022, 5:55 PM

Receptą „pasiskolinau“ iš močiutės – pati užaugau valgydama tokius burokėlius, o dabar valgo mano vaikai. Juose nėra nė lašo acto.

Viskas natūralu ir paprastai paruošiama. 

Kiek anksčiau dalinausi močiutės receptu, kaip užraugti burokėlius šaltibarščiams. 

O dabar aprašysiu, kaip marinuoju burokėlius obuolių sultyse.

Išsiverdu burokėlius, kai ataušta, nulupu ir sutarkuoju. Dedu į puodą, užpilu natūraliomis obuolių sultimis, beriu šiek tiek druskos. Jeigu sultys nerūgščios, dar dedu citrinų rūgšties, kad burokėliai turėtų šiek tiek rūgštelės.

Viską išmaišau ir užverdu. Vos tik pradeda virti, dedu į švarius stiklainius, užsuku, statau aukštyn kojomis ir uždengiu apklotu. 

Kai ataušta, nešu į rūsį laukti žiemos. Niekada neiššovė, nesugedo. Patikimas receptas.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.