O su tešla dirbti – vienas malonumas
Naminės tortilijos
Reikės:
- 500 g miltų;
- 350 ml vandens;
- 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus.
1. Užviriname vandenį, įpilame į jį kelis šaukštus aliejaus ir pilame į pasvertus miltus bei maišome šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilame keletą šaukštų.
2. Kai jau tešla šiek tiek atvėsta, imame ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės. Tešlą keletui valandų paliekame pailsėti.
3. Tešlą suvyniojame į dešrą (cilindrą) ir supjaustome kelių centimetrų pločio riekelėmis. Imame po gabalėlį tešlos ir kiekvieną kočiojame ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukant. Kočiojame taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
4. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame iškočiotą blyną ir apkepame iš abiejų pusių. Kai blynelis pradeda pūstis, jį apverčiame.
5. Iškeptus blynelius dedame vieną ant kito į lėkštę ir apdengiame šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi.