Itin paprastai pagaminamos naminės tortilijos

Mėgstate tortilijas? Tuomet išsikepkite jų patys – tai tikrai lengva.

 Naminės tortilijos.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
 Naminės tortilijos.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Jul 29, 2017, 5:52 PM, atnaujinta Jul 26, 2023, 8:35 AM

O su tešla dirbti – vienas malonumas

Naminės tortilijos

Reikės:

  • 500 g miltų;
  • 350 ml vandens;
  • 2 v. š. saulėgrąžų aliejaus.

1. Užviriname vandenį, įpilame į jį kelis šaukštus aliejaus ir pilame į pasvertus miltus bei maišome šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilame keletą šaukštų.

2. Kai jau tešla šiek tiek atvėsta, imame ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės. Tešlą keletui valandų paliekame pailsėti.

3. Tešlą suvyniojame į dešrą (cilindrą) ir supjaustome kelių centimetrų pločio riekelėmis. Imame po gabalėlį tešlos ir kiekvieną kočiojame ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukant. Kočiojame taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.

4. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame iškočiotą blyną ir apkepame iš abiejų pusių. Kai blynelis pradeda pūstis, jį apverčiame.

5. Iškeptus blynelius dedame vieną ant kito į lėkštę ir apdengiame šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi.

„Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.