Triufeliai su vafliais. Receptas, prie kurio norisi grįžti vėl ir vėl

Ragaudama naujus skonius ir išbandydama vis kitokius receptus, kartkartėmis grįžtu prie seniai pažįstamų skonių.

Triufeliai su vafliais.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“. 
Triufeliai su vafliais.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“. 
Triufeliai su vafliais.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“. 
Triufeliai su vafliais.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jul 30, 2017, 4:52 PM, atnaujinta Jul 25, 2022, 5:58 PM

Yra tokių receptų, kuriuos norisi prisiminti vėl ir vėl.

Triufeliai yra vieni iš tokių, kurie grįžta į virtuvę bent kartą į metus. Juos ragaudama net prisimerkiu – su kiekvienu kąsniu nugrimztu į vaikystę.

Šie buvo gaminami kaimynams pavaišinti, nes jie nepamiršo pasveikinti mano mažosios, kuri švęs penktąjį gimtadienį. Kaimynai įvertino puikiai.

Triufeliai su vafliais

Reikės:

  • 80 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
  • 200 g šokolado (naudojau pienišką),
  • 50 g sviesto,
  • 3 šaukštų kakavos,
  • 3 lakštų paprastų vaflių,
  • kokoso drožlių triufeliams apvolioti arba cukraus pudros, tinka ir kakava.

Grietinėlę pašildykite viršt silpnos ugnies, nukaiskite ir sudėkite sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Į šokolado masę sudėkite sviestą, kakavą ir gerai išmaišykite.

Vaflius sutrupinkite iki smulkių gabaliukų ir supilkite į šokolado masę.

Dėkite indą į šaldytuvą porai valandų, kad masė sustingtų.

Kai masė bus tvirta, imkite šaukšteliu ir rankomis formuokite kamuoliukus.

Apvoliokite kokoso drožlėse.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.