Reikės:
- 8 vidutinio dydžio aitriųjų paprikų;
- 4 skiltelių česnako;
- 360 ml vandens;
- 120 ml baltojo vyno acto;
- 200 g cukraus;
- 1 a. š. druskos;
- 2 v. š. sojų padažo;
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo;
- 2 v. š. vandens.
Į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) sudėkite šiek tiek sumulkintas aitriąsias paprikas be kotelių, supjaustytas česnako skilteles ir viską sumalkite.
Masę dėkite į puodą, supilkite vandenį, baltąjį vyno actą, cukrų, druską, sojų padažą. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min.
Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į puodą. Išmaišykite ir palaukite, kol užvirs, tuomet išjunkite.
Supilstykite padažą į sterilius stiklainiukus.
Iš nurodyto kiekio išeina 700 ml padažo.
Išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Prieš malant iš karto galite pašalinti paprikų sėklas – jūsų teisė rinktis.
Aštrumą taip pat galite reguliuoti pagal save, nes paprikos skiriasi aštrumu.
Receptu pasidalino „Oditėlės blogas“