Tačiau nedaug kas žino, kad galima valgyti ir žalias, neapdorotas cukinijas. Iš jų galima paruošti įvairių salotų ar garnyrų prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Tačiau viena sąlyga – cukinijos turi būti jaunos, jų sėklytės – nesubrendusios, o žievė –plona. Peraugusios cukinijos nebus skanios.
Pateigiame gaivių, gardžių ir nekaloringų salotų receptą, kuris pastaruoju metu plinta kaip virusas. O receptas labai paprastas.
Nuplautą, bet nenuluptą cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis (geriausia tai daryti daržovių skustuku ar specialia pjaustykle).
Apibarstykite druska, pipirais, užpilkite citrinų sulčių, šlakelį aliejaus, gardinkite medumi. Jeigu norite pikantiškesnio skonio – berkite smulkintų česnakų ir krapų. Taip pat labai tiks mėtos – bus dar gaiviau.
Palikite pastovėti maždaug 20 minučių, kol skoniai įsigers.
Štai ir viskas! Sveikas ir labai skanus užkandis paruoštas. Galite skanauti vien tokias salotas, pagardintas sėklomis, žolelėmis, apibarstyti mocarela ar feta arba patiekti su kepsniais.