Cukinijų salotų receptas keliauja per virtuves

Daržus ir virtuves užkariavo cukinijos. Šios daržovės dabar – tikros virtuvės karalienės. Kepame blynus, pyragus, dedame jas į stiklainius ir konservuojame vienas arba su kitomis daržovėmis. 

 Jaunų cukinijų salotos.<br> 123rf.com nuotr.
 Jaunų cukinijų salotos.<br> 123rf.com nuotr.
 Jaunų cukinijų salotos.<br> 123rf.com nuotr.
 Jaunų cukinijų salotos.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2017, 10:55 AM, atnaujinta Aug 9, 2022, 9:05 PM

Tačiau nedaug kas žino, kad galima valgyti ir žalias, neapdorotas cukinijas. Iš jų galima paruošti įvairių salotų ar garnyrų prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Tačiau viena sąlyga – cukinijos turi būti jaunos, jų sėklytės – nesubrendusios, o žievė –plona. Peraugusios cukinijos nebus skanios.

Pateigiame gaivių, gardžių ir nekaloringų salotų receptą, kuris pastaruoju metu plinta kaip virusas. O receptas labai paprastas. 

Nuplautą, bet nenuluptą cukiniją išilgai supjaustykite plonomis juostelėmis (geriausia tai daryti daržovių skustuku ar specialia pjaustykle). 

Apibarstykite druska, pipirais, užpilkite citrinų sulčių, šlakelį aliejaus, gardinkite medumi. Jeigu norite pikantiškesnio skonio – berkite smulkintų česnakų ir krapų. Taip pat labai tiks mėtos – bus dar gaiviau.

Palikite pastovėti maždaug 20 minučių, kol skoniai įsigers. 

Štai ir viskas! Sveikas ir labai skanus užkandis paruoštas. Galite skanauti vien tokias salotas, pagardintas sėklomis, žolelėmis, apibarstyti mocarela ar feta arba patiekti su kepsniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.