Vištiena morkų padaže. Produktai paprasti, o skonis nustebins

Ši vištiena morkų padaže – tokia skani, kad negaliu sustoti valgyti.

Vištiena morkų padaže.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Vištiena morkų padaže.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Vištiena morkų padaže.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Vištiena morkų padaže.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Aug 13, 2017, 1:28 PM, atnaujinta Aug 10, 2023, 7:15 PM

Smagus jausmas, kai paprasti produktai taip nustebina savo draugišku skoniu.

Vištiena morkų padaže 

Reikės:

  • 600 g vištienos (naudojau keptą),
  • 4 morkų,
  • 1 svogūno,
  • 150 ml sultinio,
  • 300 ml grietinėlės,
  • 1 šaukšto miltų,
  • 1 šaukšto sviesto,
  • druskos,
  • pipirų.

Vištieną atskiriame nuo kaulų ir susmulkiname.

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną. Morkas sutarkuojame burokų trintuve ir sudedame į keptuvę šalia svogūnų. Maišydami pakepiname apie 5 min. Supilame sultinį ir uždengę troškiname, kol daržovės suminkštės.

Sudedame vištieną, pagardiname druska ir pipirais, užberiame miltų, išmaišome ir maišant supilame grietinėlę.

Kaitiname ant nedidelės liepsnos, kol padažas sutirštės.

Valgome su ryžiais. 

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.