Nesitikėjau, kad šis paukštienos padažas bus toks skanus

Tiesą pasakius, gaminant šį padažą nesitikėjau, kad jis išeis toks skanus. 

 Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu.<br>E.Zubrickaitės („Oditėlės blogas“) nuotr.  
 Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu.<br>E.Zubrickaitės („Oditėlės blogas“) nuotr.  
 Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu.<br>E.Zubrickaitės („Oditėlės blogas“) nuotr.  
 Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu.<br>E.Zubrickaitės („Oditėlės blogas“) nuotr.  
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Aug 17, 2017, 1:56 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 9:36 AM

Nes visuomet skeptiškai žiūrėdavau, pvz., į picas su ananasais ir pan. Bet, pasirodo, veltui, nes kartais tereikia paragauti ir tik tada gali sakyti – skanu ar neskanu.

4–6 porcijoms reikės:

  • 800 g kalakutienos krūtinėlės;
  • maltos raudonosios paprikos, druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 3 kiaušinių;
  • maltų džiūvėsėlių.

Padažui:

  • 340 g konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 1 mažo svogūno
  • 0,5 nedidelės raudonosios paprikos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • mažo gabalėlio imbiero;
  • mažos raudonosios aitriosios paprikos;
  • žiupsnelio cukraus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 150 ml ananasų sirupo (iš skardinės);
  • 50 ml vandens;
  • 1 v. š. krakmolo.

Garnyrui:

  • šviežių bulvyčių;
  • raudonosios paprikos; 
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio aliejaus;
  • mėgstamų salotų.

Kruopščiai nuplaukite bulvytes, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į dubenį. 

Užberkite raudonosios paprikos, druskos, maltų juodųjų pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.

Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite kepsneliais. Iš abiejų pusių pagardinkite malta raudonąja paprika, druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, kepsnelius pamerkite į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.

Padažui: į prikaistuvį įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite keletą minučių, kol jis suminkštės. 

Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą česnaką, raudonąją ir aitriąją papriką, pasmulkintus ananasų gabalėlius, žiupsnelį cukraus, actą, sojos padažą ir kepkite dar keletą minučių. 

Pagaliau supilkite dubenėlyje sumaišytą ananasų sirupą, vandenį ir krakmolą. Virkite tol, kol padažas pradės tirštėti (jei pasirodys per tirštas, įpilkite papildomai vandens. Jei per skystas – pridėkite papildomai krakmolo).

Lėkštėje išdėliokite salotos, keptas bulvytes, kalakutienos kepsnelius ir padažą.

Skanaus!

Šaltinis: „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.