Šis lengvas jogurtinis uogų tortas saldintas tik bananais, datulėmis ir šaukštu medaus.
Puikiai sustingsta ir laiko formą, todėl net nereikia jokio sausaininio pado!
Lengvas jogurtinis uogų tortas be pado
Reikės (8-10 porcijų):
- 3 indelių graikiško jogurto po 400 g,
- 2 bananų,
- 6 datulių,
- 1 stiklinės aviečių,
- 1 stiklinės juodujų serbentų ar mėlynių,
- 1 šaukšto medaus,
- 30 g želatinos (po 10 g kiekvienam sluoksniui),
- šviežių uogų papuošimui (naudojau šilauoges).
Kaip gaminti
Pirmasis sluoksnis. Vieną indelį graikiško jogurto sutrinti maisto smulkintuvu su bananu, trimis datulėmis ir avietėmis.
Šlakelyje šilto vandens ištirpinti 10 g želatinos ir įmaišyti ją su jogurtine mase.
Pilti uogų ir jogurto masę į torto formą ir palikti valandą stingti šaldytuve.
Antrasis sluoksnis. Kai pirmas aviečių sluoksnis bus sustingęs, pradėti ruošti antrą sluoksnį.
Vieną jogurto indelį sumaišyti su medumi ir ištirpinta želatina, užpilti ant jau sustingusio aviečių sluoksnio ir palikti valandą šaldytuve sustingti.
Trečiasis sluoksnis. Kai antrasis sluoksnis sustings, paskutinį jogurto indelį sutrinti su bananu, datulėmis, juodaisiais serbentais ir sumaišyti su ištirpinta želatina.
Pilti ant jau sustingusio antrojo sluoksnio. Ir palikti šaldytuve per naktį.
Viršų papuošti mėgstamomis šviežiomis uogomis.