Italas atskleidė, kaip paruošti tobulą skanėstą. Tai – gana paprasta

Tiramisas yra tiesiog itališkos virtuvės klasika.

 Kaip paruošti tiramisą M.Sorrentino pademonstravo „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kaip paruošti tiramisą M.Sorrentino pademonstravo „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kaip paruošti tiramisą M.Sorrentino pademonstravo „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kaip paruošti tiramisą M.Sorrentino pademonstravo „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kaip paruošti tiramisą M.Sorrentino pademonstravo „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kaip paruošti tiramisą M.Sorrentino pademonstravo „Čiop Čiop“ kulinarijos studijoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 20, 2017, 7:35 PM

Šis gardus kava dvelkiantis desertas turi daugybę gerbėjų visame pasaulyje.

Paruošti tiramisą nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Tereikia žinoti keletą paslapčių ir vos po 45 minučių galėsite mėgautis nuodėmingai skaniu skanumynu.

Niekas geriau neišmano apie itališką virtuvę už italus. Tad kaip paruošti tobulą tiramisą pasidalino neapolietišką virtuvę puoselėjančio Vilniaus restorano „Sorrentino“ vadovas Michele Sorrentino.


8 porcijoms tiramiso reikės:

20 g pasterizuotų kiaušinių baltymų

50 g pasterizuotų kiaušinių trynių

75 g baltojo cukraus

500 g maskarponės sūrio

3 puodelių amerikietiškos kavos (Amerikietiška kava – tai 200 ml karšto vandens atskiesti vienas arba du klasikinės espreso kavos puodeliai)

16 „Savoiardi“ sausainių (kitaip  – „damų pirštelių“)

100 proc. kakavos miltelių papuošimui

Išplakite baltymus iki visiško stangrumo.

Tada rankomis arba plakikliu išplakite cukrų su tryniais, įdėkite maskarponės sūrį ir viską maišykite arba plakite iki vientisos masės.

Įdėkite į šią masę išplaktus baltymus ir viska išmaišykite.

Indeliuose (M.Sorrentino naudojo nedidelius stiklainiukus) pradėkite ruošti pagrindą.

Pamirkykite po vieną sausainį kavoje ir guldykite ant indelių dugno. 

Tada valgomuoju šaukštu dėkite paruoštą kremą, po to – vėl kavoje maišytų sausainių sluoksnį.

Taip sloksniuokite, kol užpildysite kiekvieną indelį iki viršaus, o viršutinį sluoksnį per sietelį apibarstykite kakava.

Desertas paruoštas. Buon appetito!

Galite jį patiekti arba iš karto, arba atvėsintą šaldytuve.


Dar keletas šefo M.Sorrentino patarimų:

Jeigu manote, kad kremas per skystas, pridėkite daugiau maskarponės sūrio.

Pamerkę „pirštelius“ kavoje skaičiuokite iki trijų ir ištraukite. Taip jie per daug neprisigers kavos.

Šefas patarė pirkti tik „Savoiardi“ sausainius. Jų galima rasti didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose.

Desertui verčiau rinktis pasterizuotus kiaušinių baltymus ir trynius. Taip nerizikuosite susirgti salmonelioze. Tokių baltymų ir trynių rasite didžiuosiuose prekybos centruose.

Barstydami kakavą nepersistenkite – padenkite tik labai labai ploną deserto sluoksnį.

Tiramisas gardžiausias, bent kelias minutes pastovėjęs šaldytuve ir atvėsęs.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.