Iš pateiktų produktų pasidarysit 7 varškėčius.
Tešlai reikės:
- 360 g varškės
- 1 kiaušinio
- 3–4 v. š. su kaupu miltų
- 1–2 skiltelių česnako
- druskos ir pipirų
Įdarui reikės:
- 100 g tarkuoto sūrio
- 100 g virto kumpio
- svogūnų laiškų
- miltų pabarstymui ir apvoliojimui
- aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
Tešla:
Kiaušinį išmaišykite su varške, druska, pipirais, įtarkuokite česnaką, įberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Įdaras:
Kumpį sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite, sumaišykite su sūriu ir smulikintais svogūnų laiškais.
padalinkite į septynias lygias dalis ir rankomis suspauskite į kamuoliukus.
Varškės tešlą taip pat padalinkite į septynias lygias dalis (rankas galite sudrėkinti, kad tešla neliptų), padarykite paplotėlius, dėkite į vidurį įdarą, užsauskite kraštus ir formuokite varškėčius. Apvoliokite juos lengvai miltuose.
Kepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių.
Patiekite su grietine ar padažu.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.