Šokoladinis želės tortas: desertas, kuris pirmasis dings nuo vaišių stalo

Karališkas trijų šokoladų želės tortas. Desertas, kuris pirmasis dings nuo vaišių stalo. 

Karališkas trijų šokoladų želės tortas.<br> A.Zemenskienės („Gamink su Audrone“) nuotr.
Karališkas trijų šokoladų želės tortas.<br> A.Zemenskienės („Gamink su Audrone“) nuotr.
Karališkas trijų šokoladų želės tortas.<br> A.Zemenskienės („Gamink su Audrone“) nuotr.
Karališkas trijų šokoladų želės tortas.<br> A.Zemenskienės („Gamink su Audrone“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Aug 23, 2017, 2:02 PM, atnaujinta Aug 22, 2023, 10:18 AM

Mano dukra, vis dažniau eidama į svečius, prašo manęs pagaminti ką nors skanaus. Jei anksčiau ji rinkdavosi kepyklėles, tai dabar skambina man, prašydama ko nors gardaus. O svarbiausia, kad desertas tiktų tiek suaugusiems, tiek vaikams. 

Dukra niekada nekonkretizuoja, ko norėtų, todėl drąsiai leidžiu sau eksperimentuoti bei kurti. 

Šį kartą nusprendžiau, kad pagaminsiu trijų šokoladų želės tortą.

Manau, kad šis sodraus skonio, karališkas želės tortas patiks net ir patiems įnoringiausiems.

Dukra sakė, kad tortas visiems labai patiko, o tai man – didžiausias įvertinimas.

Reikės:

  • 1,5 l grietinėlės (3 po 500 ml),
  • 150 g baltojo šokolado,
  • 150 g pieniško šokolado,
  • 150 g juodojo šokolado,
  • 60 g želatinos (3 po 20 g),
  • 300 ml vandens ( 3 po 100 ml)

P.S. vietoj grietinėlės galite naudoti pieną arba maišyti pieną su grietinėle.

Gaminant šį tortą, reikės kiekvienam atskirai šokolado sluoksniui ruošti produktus, todėl recepte nurodžiau, kiek ir ko reikės.

Pradėjau gaminti nuo baltojo šokolado sluoksnio.

1. Išbrinkinau 20 g želatinos 100 mililitrų vėsaus vandens (apie 15 min.).

2. Grietinėlę (500 ml) kaitinau puode su baltuoju šokoladu, kol jis visiškai ištirpo ir palikau atvėsti.

3. Išbrinkintą želatiną pakaitinau, kad granulytės visiškai ištirptų (tik neužvirkite želatinos!) ir palikau atvėsti.

4. Į atvėsintą grietinėlę supyliau atvėsintą želatiną ir išmaišiau.

5. Formą sutepiau aliejumi ir supyliau balto šokolado masę (pastačiau stingti 2 val.).

Lygiai taip pat ruošiau pienišką ir šokolado sluoksnį, kuriuos stingdžiau paeiliui.

Ant balto šokolado sustingusio sluoksnio užpyliau pieniško šokolado masę, o kai sustingo pieniškas, supyliau paruošto juodo šokolado masę.

Kai tortas visiškai sustingo, kelioms sekundėms panardinau formą į karštą vandenį ir apvertus jį išėmiau ant lėkštės.

Skanaus!

Šaltinis – „Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.