Namiškiams ir kaimynams labai patiko.
Varškės tešlos bandelės su obuoliais
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 150 g kreminės varškės,
- 50–70 g cukraus,
- 5 v. š. pieno,
- 6 v. š. aliejaus,
- 300 g miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- vanilės aromato (pagal skonį).
Įdarui reikės:
- 2 vidutinio dydžio obuolių,
- 100 ml obuolių sulčių,
- 30 g džiovintų spanguolių (galite naudoti ir razinas, bet mums su spanguolėmis skaniau),
- cukraus arba stevijos pagal skonį,
- 2 v. š. kokoso drožlių,
- cinamono pagal skonį.
Aptepti reikės:
- 1 kiaušinio trynio,
- 2 v. š. pieno.
Apibarstyti reikės:
- cukraus pudros (nebūtina).
Kaip gaminti
Įdaras. Nuplaukite obuolius, supjaustykite mažais gabalėliais, sudėkite į puodą, įpilkite sultis, įberkite cukrų ar steviją ir pavirkite ant mažos ugnies, kol jie suminkštės ir beveik neliks sulčių.
Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite susmulkintas spanguoles, cinamoną, kokoso drožles ir palikite atvėsti.
Tešla. Išmaišykite varškę su cukrumi ir vanile, įpilkite pieną, aliejų, įberkite sijotus miltus su kepimo milteliais.
Išminkykite tešlą ir padalinkite ją į 10 lygių dalių.
Pabarstykite stalą miltais ir iš kiekvieno tešlos gabalėlio iškočiokite maždaug 12 cm skersmens paplotėlį.
Dėkite atvėsusį įdarą, užlenkite ir gerai suspauskite kraštus.
Prieš kepant aptekite kiaušinio ir pieno plakiniu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min.
Iškepus galite apibarstyti cukraus pudra, bet tai – nebūtina.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.