Jei mėsos nevalgote, daržovių niekada nebus per daug, tiesa?
Todėl šiandien siūlau išsikepti lengvesnius cukinijų ir morkų blynelius su kreminiu avokadų padažu.
Atrodo, kas čia tokio, tik kelios daržovės, bet gerieji riebalai iš avokadų kuo puikiausiai užtikrina sotumo jausmą.
Šie daržovių blyneliai tiks ir vakarienei, ir pietums. Svarbiausia taisyklė: juos kepant, keptuvėje formuoti ne didesnį nei vieno šaukšto dydžio blynelį – taip blynelis tikrai iškeps ir bus lengva jį apversti.
Reikės (2 porcijoms arba vienam labai alkanam):
- 1 nedidelės cukinijos
- 1 didelės ar 2 mažesnių morkų
- pusės svogūno
- 1 kiaušinio
- žiupsnio druskos ir pipirų
- Šlakelio aliejaus kepimui
Avokadų padažui:
- 1 vidutinio avokado
- 1 česnako skiltelės
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 4–5 šaukštų vandens
- pusės šaukštelio maltų kuminų
- žiupsnio druskos
Paruošimas
Cukinijas, morkas ir svogūnus sutarkuoti smulkia tarka ar susmulkinti kombainu.
Į daržoves įmušti kiaušinį ir suberti prieskonius, viską gerai išmaišyti.
Keptuvę su aliejumi įkaitinti iki vidutinio kaitrumo ir po šaukštą dėti blynelių masę.
Vieną pusę kepti tol, kol apačia sutvirtės ir bus galima blynelį apversti.
Kol blyneliai kepa, pasigaminti avokadų padažą: visus padažo ingredientus sutrinti iki vientisos masės, jei padažas per tirštas, įpilti dar šlakelį vandens.