Šiek tiek improvizacijos, ir ant stalo kaskart patieksit vis kitokį patiekalą.
Šįsyk prikepiau cukinijų blynelių su įdaru, kurie mums priminė čeburekus.
Reikės:
- 2 cukinijų,
- 2 kiaušinių,
- 3–4 v. š. miltų,
- žalumynų (krapų, petražolių),
- druskos,
- aliejaus kepimui.
Įdarui:
- tarkuoto fermentinio sūrio,
- kumpinės dešros.
Įdaras gali būti įvairus, kiekvienam pagal skonį.
Kaip gaminti
Cukiniją sutarkavau burokų trintuve ir sudėjau recepte išvardintus produktus.
Pasiruošiau įdarą – sutarkavau sūrį ir dešrą.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus dėjau cukinijos masės.
Ant vienos blyno pusės sudėjau įdarą.
Blyneliui kiek apkepus, jį perlenkiau pusiau.
Liko blynelį dar pakepti iš abiejų pusių iki visiškai iškeps.
Gavosi labai skanūs, savotiški čeburekai, kurių receptu tiesiog negaliu nepasidalinti.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.