Pagal naują receptą iškeptų bulvių kvapas kuteno nosį ir kaimynams

Ar gali būti kas nors paprasčiau ir skaniau, nei puikiai iškeptos bulvės? O jeigu jos pagardintos česnaku ir garstyčiomis, iš viso neįmanoma atsispirti. 

 Orkaitėje su garstyčiomis keptos bulvės.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Orkaitėje su garstyčiomis keptos bulvės.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Orkaitėje su garstyčiomis keptos bulvės.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Orkaitėje su garstyčiomis keptos bulvės.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-04 17:02, atnaujinta 2023-09-26 16:06

Mūsų skaitytoja Ieva išbandė ir visiems rekomenduoja paprastą, tačiau labai skanų ir aromatingą patiekalą.

„Su garstyčiomis keptų bulvių receptą radau internete. Mėgstame šį prieskonį, todėl nekantravau išbandyti kitaip keptas bulves.

Kol bulvės dar tik kepė, jau tuomet nosį kuteno nuostabus aromatas. Net kaimynai vėliau juokaudami klausinėjo, ką kepiau, kad taip skaniai kvepėjo laiptinėje. 

Suvalgėme jas vienu ypu, o padažą net lenktyniaudami gramdėme... Prie bulvių labai tiko kefyras ir šviežiai rauginti agurkėliai.

Tai receptas, paprastai keptoms bulvėms suteikiantis nekasdienio skonio. Kartosiu dar ir dar“, – pažadėjo Ieva.

Dalinamės jos atsiųstu receptu. 

Orkaitėje keptos bulvės su garstyčiomis 

Reikės: 

  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių,
  • 5 a. š. garstyčių (naudojau grūdėtas, nors tiks turbūt bet kokios), 
  • 2-4 skiltelių česnakų, 
  • 2 v. š. sviesto, 
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • druskos, pipirų, 
  • raudonėlių ar rozmarinų. 

Bulves nuskuskite ir perpjaukite į keturias dalis ar smulkiau, priklausomai nuo bulvių dydžio. Jeigu bulvės – šviežios, galite neskusti, tiktai labai gerai nuplaukite šepetėliu.

Berkite bulves į verdantį vandenį ir pavirkite 3 minutes. Nusunkite vandenį.

Minkštą sviestą ir aliejų sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais, prieskoniais.

Sutrinkite dvi česnakų skilteles.

Kai bulvės šiek tiek atvės, sumaišykite su garstyčių marinatu ir česnakais, palaikykite 20-30 minučių.

Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite bulves vienu sluoksniu. Į skardą dėkite ir dvi sveikas česnakų skilteles, tik šiek tiek sutrėkštas peilio šonu. Kai iškeps, česnakus galėsite suvalgyti – tikras skanumėlis.

Dėkite į 180-190 laipsnių orkaitę, įjunkite „vėjelio“ funkciją  ir kepkite 25-35 minutes, kol bulvės apskrus. Jeigu šios funkcijos neturite, orkaitė turi būti karštesnė .

„Skanaus“, – palinkėjo Ieva.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų rugpjūčio 30 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.