Šių baklažanų suktinukų receptai Sicilijoje keliauja iš kartos į kartą.
Gal dėl to, kad baklažanai – kaip ir saulė – neatskiriama Sicilijos dalis.
Baklažanų suktinukai su rikota
Reikės (4 asmenims):
- 2 didelių baklažanų,
- 500 g šviežios rikotos,
- 3 česnako skiltelių,
- muskato, raudonėlių,
- ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- balzaminio acto,
- rupios ir smulkios druskos,
- pipirų.
Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais ir pusei valandos panardinkite į rupia druska pasūdytą vandenį. Tuomet gerai nusausinkite ir apkepkite.
Rikotą sumaišykite su smulkintu česnaku, muskatu, pipirais ir aliejumi. Iš rikotos suformuokite ovalius paplotėlius ir juos uždėkite ant baklažano griežinėlių.
Susukite baklažaną ir rikotą į ritinėlius ir patiekite su aliejaus, balzaminio acto, druskos, pipirų ir raudonėlių padažu.
Prie šio patiekalo siūlomas vynas – „Nero d’Avola“, kurio alkoholio tūris neviršija 13º arba „Catarratto“.
Receptą pristato „Ragauk Siciliją“