Baklažanų suktinukai, kurių receptas Sicilijoje keliauja iš kartos į kartą

Gardus ir skrandžio neapsunkinantis užkandis puikiai tiks palydint vasarą.

 Baklažanų suktinukai su rikota.<br> 123rf.com nuotr.
 Baklažanų suktinukai su rikota.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2017, 9:43 AM, atnaujinta Aug 27, 2021, 5:13 PM

Šių baklažanų suktinukų receptai Sicilijoje keliauja iš kartos į kartą. 

Gal dėl to, kad baklažanai – kaip ir saulė – neatskiriama Sicilijos dalis.

Baklažanų suktinukai su rikota

Reikės (4 asmenims):

  • 2 didelių baklažanų,
  • 500 g šviežios rikotos,
  • 3 česnako skiltelių,
  • muskato, raudonėlių,
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • balzaminio acto,
  • rupios ir smulkios druskos,
  • pipirų.

Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais ir pusei valandos panardinkite į rupia druska pasūdytą vandenį. Tuomet gerai nusausinkite ir apkepkite.

Rikotą sumaišykite su smulkintu česnaku, muskatu, pipirais ir aliejumi. Iš rikotos suformuokite ovalius paplotėlius ir juos uždėkite ant baklažano griežinėlių. 

Susukite baklažaną ir rikotą į ritinėlius ir patiekite su aliejaus, balzaminio acto, druskos, pipirų ir raudonėlių padažu.

Prie šio patiekalo siūlomas vynas – „Nero d’Avola“, kurio alkoholio tūris neviršija 13º arba „Catarratto“.

Receptą pristato „Ragauk Siciliją“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.