Baklažanų suktinukai, kurių receptas Sicilijoje keliauja iš kartos į kartą

2017 m. rugpjūčio 31 d. 09:43
Lrytas.lt
Gardus ir skrandžio neapsunkinantis užkandis puikiai tiks palydint vasarą.
Daugiau nuotraukų (1)
Šių baklažanų suktinukų receptai Sicilijoje keliauja iš kartos į kartą. 
Gal dėl to, kad baklažanai – kaip ir saulė – neatskiriama Sicilijos dalis.
Baklažanų suktinukai su rikota
Reikės (4 asmenims):
  • 2 didelių baklažanų,
  • 500 g šviežios rikotos,
  • 3 česnako skiltelių,
  • muskato, raudonėlių,
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • balzaminio acto,
  • rupios ir smulkios druskos,
  • pipirų.
Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais ir pusei valandos panardinkite į rupia druska pasūdytą vandenį. Tuomet gerai nusausinkite ir apkepkite.
Rikotą sumaišykite su smulkintu česnaku, muskatu, pipirais ir aliejumi. Iš rikotos suformuokite ovalius paplotėlius ir juos uždėkite ant baklažano griežinėlių. 
Susukite baklažaną ir rikotą į ritinėlius ir patiekite su aliejaus, balzaminio acto, druskos, pipirų ir raudonėlių padažu.
Prie šio patiekalo siūlomas vynas – „Nero d’Avola“, kurio alkoholio tūris neviršija 13º arba „Catarratto“.
Receptą pristato „Ragauk Siciliją“
baklažanaisuktinukairikota
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.