Turkiškos bandelės „Cepli pogaca"
Reikės (10 vnt.):
- 450-480 g miltų,
- 21 g šviežių mielių (sausos netinka),
- 250 ml šilto pieno,
- 100 ml aliejaus (be kvapo),
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- 1 a. š. druskos,
- 1-1,5 v. š. miltelinio cukraus (vadinamosios pudros).
Bandelėmis aptepti:
- 1 trynio, 1 v. š. pieno, sezamų sėklų.
Dar reikės aliejaus tešlai aptepti.
Gaminimo eiga
Šiltą pieną sumaišykite su cukraus pudra ir mielėmis, palikite 10 min. pastovėti. Po to pilkite aliejų, berkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska (man užteko 466 g miltų), tešlą minkykite apie 10 min.
Dubenėlį ištepkite aliejumi, tešlą taip pat, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 40-45 min.
Pakilusią tešlą padalinkite į 10 dalių, suformuokite kamuoliukus, uždenkite rankšluosčiu ir dar palikite 15 min. kilti.
Po to kiekvieną kamuoliuką iškočiokite (kad būtų maždaug pusryčių lėkštės dydžio apskritimas), jį aptepkite aliejumi.
Perlenkite pusiau, vėl aptepkite aliejumi.
Ir dar kartą perlenkite, bet aliejumi tepti nebereikia.
Aliejumi reikia tepti todėl, kad kepdami paviršiai nesuliptų, ir liktų bandelėse kišenės, į kurias dėsite įdarą.
Paruoštas bandeles vėl uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir dar palikite kilti apie 25 min.
Prieš kepant aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, apibarstykite sezamų sėklomis.
Skardoje tarp bandelių palikite didesnius tarpus, nes jos gerokai iškyla.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. Iškeptas bandeles uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Įdarui pasirinkite ką norite, sutepti jų nereikia, bandelės ir taip pakankamai sočios. Labai skanu įdaryti jas kumpiu, pomidoru, agurku, fetos suriu, salotos lapu. Tiks viskas, ką mėgstate.
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“
Daugiau skanių bandelių receptų rasite čia: