Šio žalių pomidorų džemo skonis – karčiai saldus, todėl tinka su visais sūriais, ant pasviestuoto skrebučio, su paukštiena ir kaip įdomus įdaras pyragėliams.
Dauguma paragavusių negalėjo sustoti ir suvalgė iš karto visą stiklainiuką.
Naudoju tiek žalius, tiek truputį nokti pradėjusius pomidorus.
Juos kombainu sutarkuoju, išsimatuoju, kiek gavau litrų ir tarkius beriu į puodą, kuriame virs džemas.
Vienam litrui pomidorų imu 2 vidutinius apelsinus.
Prieš naudojant juos apie 15 min. pamirkau sodos tirpale (5 v. š. 1 litrui vandens) – taip iš žievės pasišalina chemikalai, kuriais vaisiai būna nupurkšti. Apelsinus perplaunu švariu vandeniu ir sutarkuoju ta pačia virtuvinio kombaino tarka.
Tarkius pilu į pomidorų masę, permaišau ir jungiu pačią mažiausią ugnį, pridengiu dangčiu taip, kad būtų plyšys garams išeiti. Palieku 4-5 valandas virti. Karts nuo karto permaišau.
Kai masė sutirštėja, suberiu cukrų. Jo imu 0,5 kg vienam litrui pomidorų tarkių. Dabar jau nuo puodo nesitraukiu, maišau, kol cukrus ištirpsta, tai trunka apie 15-20 min.
Karštą džemą supilstau į švarius stiklainius, užsuku, palaikau iki atvėsta aukštyn kojom ant rankšluostuko ir nešu į rūsį.
Patarimas – galima pilti citrinų sulčių ir, jei norisi labiau džeminės konsistencijos – naudoti pektiną.