Jie pradžiugins kiekvieną valgytoją, o labiausiai – šeimininkes, svarstančias, ką dar gardaus pasigaminti iš cukinijų.
„Kiekvieną rudenį darže puikiai dera cukinijos. Mūsų šeimoje jos mėgstamos ne tik garnyrui ar karštiems patiekalams gaminti, bet ir desertams.
Šiems sodraus šokoladinio skonio keksiukams cukinijos suteikia minkštumo, purumo ir drėgmės, o pistacijos dar labiau išryškina šokolado skonį“, – rašo mūsų skaitytoja Laima Kulikajevienė.
Receptų konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“ ji pasiūlė gardėsio su cukinijomis receptą.
Patikėkite – nežinantys net neatspės, kad juose yra cukinijų, o skonis sužavės.
Dalinamės Laimos receptu.
Šokoladiniai cukinijų keksiukai su pistacijomis
Reikės:
- 150 g miltų,
- 45 g kakavos miltelių,
- 100 g juodo šokolado,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 3 kiaušiniai,
- 150 g cukraus,
- 120 ml saulėgrąžų aliejaus,
- 150 g burokų tarka tarkuotos cukinijos,
- 80 g lukštentų pistacijų.
Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti ant garų vonelės.
Sumaišyti miltus, kakavą bei kepimo miltelius.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios masės.
Į kiaušinių ir cukraus plakinį supilti tirpintą šokoladą, aliejų bei tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišyti.
Į masę suberti iš anksto išsijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Viską lengvai išmaišyti kol neliks sausų miltų. Pabaigoje įmaišyti apie 50 g smulkintų pistacijų.
Tešlą supilstyti į keksiukų formeles, ant viršaus pabarstyti likusiomis smulkintomis pistacijomis.
Kepti iki 180˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.