Lengvai pagaminamas keksas. Vertas kepti iš dvigubos normos

Savaitgalis – metas, kai namai pakvimpa pyragais. Ar jau nutarėte, kokiu skanėstu pradžiuginsite šeimą? Kepsite pagal savo mėgstamą receptą, o gal bandysite ką nors naujo? 

 Keksas.<br> L.Grigalevičienės nuotr.
 Keksas.<br> L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 11:45 AM, atnaujinta Oct 3, 2023, 11:05 AM

Jeigu ieškote idėjų, pasinaudokite šia. Kekso receptą mums atsiuntė Loreta Grigalevičienė. Šis skanėstas lengvai pagaminamas, tad iškart kepkite didesnį. Žinoma, jeigu tik turite tinkamą formą. 

Pateikiame Loretos receptą.

Lengvai pagaminamas keksas 

Reikės:

  • 2 kiaušinių, 
  • 1 stiklinės cukraus (stiklinė – 250 ml),
  • 1 stiklinės kefyro,
  • 100 ml aliejaus,
  • 2 stiklinių miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • saujos razinų.

Kaip gaminti

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilkite kefyrą, aliejų, išmaišykite. 

Berkite druską, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.

Berkite razinas, išmaišykite, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą. Ar iškepė, tikrinkite pagaliuku. 

„Aš keksą kepiau iš dvigubos normos“, – pridūrė Loreta. Pabandykite ir jūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.