Jeigu ieškote idėjų, pasinaudokite šia. Kekso receptą mums atsiuntė Loreta Grigalevičienė. Šis skanėstas lengvai pagaminamas, tad iškart kepkite didesnį. Žinoma, jeigu tik turite tinkamą formą.
Pateikiame Loretos receptą.
Lengvai pagaminamas keksas
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės cukraus (stiklinė – 250 ml),
- 1 stiklinės kefyro,
- 100 ml aliejaus,
- 2 stiklinių miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- saujos razinų.
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilkite kefyrą, aliejų, išmaišykite.
Berkite druską, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
Berkite razinas, išmaišykite, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą. Ar iškepė, tikrinkite pagaliuku.
„Aš keksą kepiau iš dvigubos normos“, – pridūrė Loreta. Pabandykite ir jūs!