Grybų ikrai: kvapni užtepėlė ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti

Miškuose kaip pašėlę dygsta grybai. Grybautojai namo juos tempia krepšiais, gamina pietus, vakarienę ar konservuoja žiemai. 

 Grybų ikrai.<br> L.Grigalevičienės nuotr.
 Grybų ikrai.<br> L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2018, 3:21 PM, atnaujinta Sep 2, 2021, 8:15 PM

Ką gardaus iš jų galima pasigaminti? Mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė turi pasiūlymą – pasigaminti grybų ikrus. Tokia užtepėlė žiemą džiugins skoniu, kvapu ir primins šiltas rugsėjo dienas, praleistas miške. 

Grybų ikrai žiemai

Reikės:

  • 1 kg grybų,
  • 2 didelių morkų,
  • 3 svogūnų,
  • 250 ml aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 0,5 l pomidorų padažo,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 0,5 v. š. acto.

Grybus išvirti,sumalti mėsmale.

Žalias morkas sumalti mėsmale, supilti aliejų ir patroškinti maždaug 10 min.

Svogūnus, česnakus taip pat sumalti mėsmale, berti į morkas ir patroškinti 30 min.

Sudėti grybus, druską, pipirus, pomidorų padažą, supilti actą, patroškinti maždaug 10-15 min.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.