Stengiuosi juos pagaminti kaskart kitokius, įdėjusi vieną ar kitą ingredientą.
Šįsyk varškėčius iškepiau su sausainių plutele. Mums visiems labai patiko“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Audronė Zemenskienė.
Dalinamės jos receptu, kuris buvo atsiųstas 2017 m. konkursui „Mano virtuvė kvepia rudeniu“.
Varškėčiai su sausainių plutele
Reikės:
- 200 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- 3-4 v. š. miltų,
- 1-1,5 v. š. cukraus (kiekvienam pagal skonį),
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- 4-5 sausainių (pvz., „Gaidelis“),
- aliejaus kepimui.
Taip pat galite pagardinti varškę razinomis, džiovintomis spanguolėmis ir t.t.
Kaip gaminti
Varškę sumaišiau su recepte išvardintais produktais.
Sausainius sudėjau į maišelį ir kočėlu juos sutrupinau iki smulkių trupunių.
Suformavusi varškėčius juos apvoliojau sausainių trupiniuose (jeigu norite, kad varškėčiai daugiau pasidengtų sausainių trupiniais, varškėčius imkite kiek drėgnomis rankomis).
Varškėčius kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus.