Tuoj ateis laukti svečiai?
Štai vyniotinio receptas,
beveik dietinis, be sviesto.
Nepavykti jis negali!
Šeima užkabins medalį -
bus gardu kaip du medu,
karštas tinka prie ledų.
„Skonio“ skaitytoja Regina Račkauskienė moka kurti ne tik skanėstus – ji sukūrė ir šį smagų eilėraštuką apie savo gaminį. Verčia šypsotis, ar ne?
Tuomet verta pabandyti išsikepti šį skanėstą pagal R.Račkauskienės receptą.
Dalinamės ponios Reginos receptu.
Vyniotinis su obuoliais
Biskvitui reikės:
- 180 g miltų,
- 180 g cukraus,
- 6 kiaušinių,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 šaukšto vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos.
Obuolių įdarui reikės:
- 1 kilogramo obuolių,
- 2 šaukštų cukraus,
- 1 šaukšto vanilino cukraus,
- citrinos.
Dar reikės:
- trupučio sviesto skardai ištepti,
- 5 šaukštų miltelinio cukraus (pudros) glaistui.
Gaminimas
Pirmiausia reikia skardą iškloti kepimo popieriumi ir jį ištepti plonai sviestu.
Stambiai sutarkuoti nuluptus obuolius, juos sumaišyti su citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Sultis lengvai nusunkti ir masę paskleisti kepimo skardoje.
Kiaušinius su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druskos trupučiu šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta, puria, mase. Aš plakiau 15 minučių. Su kombainu man gerai išplakti nesigauna. Tuomet maišant įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą pilti ant obuolių masės ir kepti apie 20 minučių.
Prilaikant pirštinėta ranka, kepinį išversti ant stalo, padengto kepimo popieriumi ir jį lenkiant suvynioti vyniotinį. Geriau palikti jį atviroje vietoje, neįvyniotą į jokius popierius ar celofanus, kad nesukristų ar per daug nesudrėktų garuodamas.
Galima valgyti tuojau pat, bet labai skanus ir kitą dieną.
Dar aš vyniotinį apglaistau cukraus pudros ir citrinos glaistu, apiberiu arba apelsinų žievelių cukatomis, ar džiovintais greipfrutais.
Kartais į obuolius pridedu razinų, o glaistą apiberiu riešutų drožlėmis. galima obuolius derinti su moliūgais ar cukinija.
Linkiu bandyti kepti.