Jo receptas dalyvavo 2017 m. konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Jį atsiuntė Gabija Garnytė.
Apverstas obuolių pyragas
Obuolių masei reikės:
- 60 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- 1 šaukšto medaus,
- 4 obuolių.
Tešlai reikės:
- 130 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 130 g miltų,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Gaminame
Obuolių masė. Sviestą gerai išsukite su cukrumi ir medumi ir juo padenkite formos dugną. Nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į kepimo formą.
Pyrago tešlai gerai išsukite likusį sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai sumaišykite.
Miltus sumaišykite su žiuspneliu druskos ir kepimo milteliais, suberkite į sviesto mišinį, sumaišykite.
Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai ją paskirstykite.
Kepkite 35-40 min. 200 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą apverskite į lėkštę.