Smaližių džiaugsmui – obuolių pyragas „Aukštyn kojom“

Savaitgalį pasilepinkite šiuo paprastu, bet tikrai gardžiu obuolių pyragu. 

 Obuolių pyragas.<br> G.Garnytės nuotr.
 Obuolių pyragas.<br> G.Garnytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 9:59 AM, atnaujinta Sep 20, 2021, 3:58 PM

Jo receptas dalyvavo 2017 m. konkurse „Mano virtuvė kvepia rudeniu“. Jį atsiuntė Gabija Garnytė. 

Apverstas obuolių pyragas 

Obuolių masei reikės:

  • 60 g sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 1 šaukšto medaus, 
  • 4 obuolių. 

Tešlai reikės:

  • 130 g sviesto, 
  • 100 g cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 130 g miltų,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių. 

Gaminame

Obuolių masė. Sviestą gerai išsukite su cukrumi ir medumi ir juo padenkite formos dugną. Nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į kepimo formą. 

Pyrago tešlai gerai išsukite likusį sviestą su  cukrumi,  vaniliniu cukrumi ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai sumaišykite. 

Miltus sumaišykite su žiuspneliu druskos ir kepimo milteliais, suberkite į sviesto mišinį, sumaišykite. 

Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai ją paskirstykite. 

Kepkite 35-40 min.  200 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą apverskite į lėkštę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.