Gardumynai iš sluoksniuotos tešlos: dvi idėjos vaišių stalui

Jau tampa tradicija, kad kuris nors iš laidos „Gardu Gardu“ vedėjų vėluoja į laidą: ir šį kartą Ali Gadžijevas atskuba nepusryčiavęs, o Gianas Luca Demarco atbėga besisegdamas prijuostę. 

 Krepšeliai su grybais.<br>Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
 Krepšeliai su grybais.<br>Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
 Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
 Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu.<br> Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu.<br> Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais.<br> Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais.<br> Stopkadras iš laidos „Gardu gardu“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 2:39 PM

„Rytais negaliu pradėti darbo be puodelio espreso“, – pasiteisina jis ir gurkšnodamas kavą pasidalina su Ali, ką šiandien gamins. Ali solidarizuojasi su kolega – abu nutaria gaminti patiekalus naudodami vieną bendrą ingredientą – sluoksniuotą tešlą.

Šį kartą Giano Lucos patiekalas bus labiau lietuviškas nei itališkas – sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais.

Kadangi virtuvės šefas pramiegojo ir nespėjo užbėgti į mišką grybų, jis naudos miško pievagrybius, kurių visada galima rasti parduotuvėje.

Gamindamas jis pasidalins savo įžvalgomis, kodėl lietuvių vaikai nevalgo grybų ir kurių grybų jokiu būdu negalima plauti bei pasidalins tikrai veiksmingu svogūnų pjaustymo be ašarų triuku, kuris privers nusikvatoti net ir labiausiai apsnūdusį žiūrovą.

Paragavę Giano Lucos rudeniško patiekalo vedėjai imsis deserto gamybos.

Tad jei norite naudingų patarimų, kaip lengvai paruošti vaišes šeimai ar netikėtiems svečiams, nepraleiskite šio šeštadienio televizijos laidos „Gardu Gardu“ 9.30 val. per TV3. 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais

Reikės:

250 g bemielės sluoksniuotos tešlos,

200 g šaltai rūkytos šoninės,

200 g miško grybų,

1 svogūno,

alyvuogių aliejaus kepimui,

balzaminio acto,

1 kiaušinio trynio.

Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę. Tada suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie suminkštės. Užpilti šlakelį balzaminio acto ir gerai išmaišyti. Po to sudėti nuvalytus ir susmulkintus grybus ir keletą minučių pakepinti maišant ant didelės ugnies. 

Iš sluoksniuotos tešlos suformuoti kepimo indeliuose krepšelius ir į juos išdalinti grybų įdarą. 

Sandariai uždengti tešla krepšelių viršų ir patepti plaktu kiaušinio tryniu. 

Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. 

Skanaus!

Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu

Juostelėms reikės:

250 g mielinės sluoksniuotos tešlos,

kiaušinio,

cukraus.

Plikytam kremui:

40 g pieno,

1 a. š. vanilinės cukraus pudros,

40 g kukurūzų krakmolo,

80 g cukraus,

100 g kiaušinių trynių masės (5 kiaušinių tryniai),

40 g sviesto,

1 v. š. maskarponės sūrio su kaupu.

Papuošimui:

šviežių uogų – šilauogių, braškių, šviežių mėtų lapelių.

Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles subadyti šakute. Pakloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių. Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.

Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės. Įberti vanilinės cukraus pudros. Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija. 

Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. 

Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. 

Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius. Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone. Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais. 

Skanaus!

Daugiau idėjų, ką galima paruošti iš sluoksniuotos tešlos, rasite žemiau:

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.