Šįsyk nusprendžiau pagaminti virtų bulvių koldūnus. Gavosi nuostabaus skonio – juos valgė ir vyras. Beje, jam labai patiko.
Gaminau iš pusės recepte nurodytos porcijos, bet kitąsyk gaminsiu iš dvigubos, kad galėčiau užsišaldyti.
Virtų bulvių koldūnai
Reikės:
- 1 kg bulvių,
- 2,5-3 stiklinių miltų,
- 2 kiaušinių,
- druskos.
Įdarui:
- virtos ar keptos mėsos arba faršo (aš turėjau virtos vištienos ),
- prieskonių,
- svogūno,
- žalumynų (krapų ar petražolių),
- druskos,
- aliejaus ar sviesto.
Bulves išviriau su druska, sugrūdau į košę, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus.
Svieste pakepinau pjaustytą svogūną, sudėjau smulkiai pjaustytą, virtą vištieną ir pagardinau prieskoniais. Įdaras paruoštas.
Stalviršį pasibarsčiau miltais ir iš bulvių masės dariau apskritimus.
Į apskritimo viduriuką dėjau įdaro ir formavau koldūnus. (Iš pusės recepte nurodytos porcijos man gavosi 12 nemažų koldūnų).
Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu sudėjau koldūnus (beje, leiskite jiems virti erdviai, kad nesusigrūstų), o jiems iškilus į paviršių paviriau 3-4 min. Nė vienas neištižo.
Virtų bulvių koldūnai paruošti, patiekiau su grietinės ir sviesto padažu.
Buvo superskanu. Skanaus ir jums.