Išbandykite kitokią koldūnų tešlą – su kefyru ir žalumynais

Koldūnai – vienas iš patiekalų, kuriuos mėgsta daugelis. Tinkama tešla, geras įdaras, derantis padažas, ir visi kerta, net ausys linksta. 

 Koldūnai iš tešlos su kefyru ir žalumynais.<br>Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
 Koldūnai iš tešlos su kefyru ir žalumynais.<br>Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 1:24 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 10:52 AM

Kokią tešlą darote koldūnams? Daugelis ją ruošia iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos. O ar esate bandę tešlą su kefyru? Ir dar pagardintą žolelėmis, dėl kurių koldūnai taps gražiai margi ir kvapnūs?

Šį receptą išbandė tinklaraštis „Loretos išbandyti receptai“.

Naminių koldūnų tešla su kefyru ir žalumynais

Reikės:

  • 100 ml kefyro (kambario temperatūros),
  • 1 kiaušinio,
  • 3 v. š. aliejaus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žaumynų puokštelės (gali būti krapai, petražolės ir pan.),
  • miltų tiek, kad neliptų prie rankų ( maždaug 2 stiklinių).

Į indą, kuriame minkysite tešlą, įmuškite kiaušinį, berkite druską, pilkite aliejų, kefyrą, dėkite smulkiai supjaustytus žalumynus, išmaišykite. 

Po to įsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi gautis elastinga. 

Tešlą suvyniokite į maistinę plevelę, dėkite į šaldytuvą ir leiskite pailsėti maždaug 30 min.

„Loretos išbandyti receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.