Kokią tešlą darote koldūnams? Daugelis ją ruošia iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos. O ar esate bandę tešlą su kefyru? Ir dar pagardintą žolelėmis, dėl kurių koldūnai taps gražiai margi ir kvapnūs?
Šį receptą išbandė tinklaraštis „Loretos išbandyti receptai“.
Naminių koldūnų tešla su kefyru ir žalumynais
Reikės:
- 100 ml kefyro (kambario temperatūros),
- 1 kiaušinio,
- 3 v. š. aliejaus,
- žiupsnelio druskos,
- žaumynų puokštelės (gali būti krapai, petražolės ir pan.),
- miltų tiek, kad neliptų prie rankų ( maždaug 2 stiklinių).
Į indą, kuriame minkysite tešlą, įmuškite kiaušinį, berkite druską, pilkite aliejų, kefyrą, dėkite smulkiai supjaustytus žalumynus, išmaišykite.
Po to įsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi gautis elastinga.
Tešlą suvyniokite į maistinę plevelę, dėkite į šaldytuvą ir leiskite pailsėti maždaug 30 min.