Aš naudojau medaus biskvitą. (Jo receptą rasite paspaudę čia).
Pertepimą kūrėme pagal savo skonį. Labai gardus, tikrai geras, bet nieko sudėtingo.
Jogurto ir mangų pertepimas tortui
Reikės:
- 2 nedidelių gerai sunokusių mangų (nulupti, be kaulo svėre 325 g),
- 450 g natūralaus graikiško jogurto,
- 150 ml ananasų ir mangų sulčių (galite naudoti ir kitas egzotinių vaisių sultis, pvz., pasiflorų),
- 100 g baltojo šokolado,
- 20 g smulkios želatinos,
- cukraus pudros ar stevijos pagal skonį,
- 3-4 v. š. citrinų sulčių (pagal skonį).
Gaminame
50 ml ananasų ir mangų sulčių užmerkti želatiną, kad išbrinktų.
Mangus supjaustyti, apšlakstyti citrinų sultimis, sutrinti trintuvu į tyrelę. Paskui įpilti 100 ml ananasų ir mangų sulčių ir virš mažos ugnies nuolat maišant pakaitinti, kol pradės virti.
Nuimti nuo viryklės, sudėti sutrupintą šokoladą, išmaišyti, kad išsilydytų, tada dėti išbrinkusią želatiną ir dar pamaišyti, kad ištirptų. Palikti atvėsti.
Į jogurtą supilti atvėsusią mangų tyrelę ir išplakti, jeigu trūksta saldumo, berti cukraus pudros ar stevijos.
Biskvitą perpjauti į 3 dalis. Vieną dėti į torto formą, užpilti kremo, vėl dėti biskvitą, vėl kremo ir vėl biskvitą.
Ant viršaus užpilti likusį kremą. Tortą dėkite į šaldytuvą 4-5 val., galite palikti ir per naktį.
Puoškite pagal savo fantaziją.
Receptu pasidalijo „Andželikos virtuvėlė“