Garantuoju: tokio kekso dar nesate ragavę.
Kas nudažė jį žaliai? Ne, tai ne cukinijos, kaip galite pamanyti.
Tai mėtos. O taškeliais jį išmargino šokoladas.
Mėtos ir šokoladas – vienas mėgstamiausių mano derinių. Šokoladiniai saldainiai su mėtiniu pertepimu – vieni skaniausių desertų.
Taigi, nutariau šį derinį išbandyti kitokia forma. Suteikiau jam kekso formą, iškepiau ir daviau paragauti pirmiesiems vertintojams – šeimai. Įvertino puikiai!
Beje, mėtų skonis nėra stiprus, jis „atsiveja“ gal tik po trečiojo kąsnio. Ir labiau išryškėja ragaujant atvėsusį, o ne šiltą keksą. Bet šiltas taip pat skanus. O ypač su mėtų arbata.
Tad jeigu darže dar nenurovėte mėtų, imkite ir išbandykite.
Dalinuosi receptu. Produktai nurodyti didelei kekso formai. Jeigu jūsiškė nedidelė, pailga, kepkite iš pusės normos.
Mėtinis keksas su šokolado gabaliukais
Reikės:
- 4 kiaušinių,
- 200 g cukraus,
- 400 g miltų,
- 150 ml bekvapio aliejaus,
- 100 ml pieno,
- 100 ml kefyro,
- 3 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- puokštelės mėtų,
- juodojo šokolado arba konditerinių šokolado lašelių.
Gaminame
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Mėtų lapelius nuskabykite nuo stiebelių, pakaitinkite pieną, sumeskite lapelius, išjunkite ir palikite pastovėti.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, pilkite aliejų, kefyrą, gerai išmaišykite.
Mėtų lapelius sutrinkite kokteilinėje su pienu ir supilkite į masę, išmaišykite.
Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, berkite į skystą masę ir išmaišykite.
Į masę įmaišykite smulkintą šokoladą arba šokoladinius lašelius.
Masę pilkite į formą, dėkite į orkaitę ir kepkite 45-55 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Ataušusį keksą galima aplieti šokoladiniu glaistu.