Neseniai internete radau puikią išeitį.
Šių koldūnų išvaizda kiek kitokia, bet skonis nesiskiria nuo tikrų, o svarbiausia – jie labai greitai pagaminami. Siūlau išbandyti ir jums.
Greitai pagaminami koldūnai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 1 kiaušinis,
- 250 ml gazuoto mineralinio vandens,
- 0,5 a. š. cukraus,
- 0,5 a. š. druskos,
- 4 v. š. aliejaus,
- apie 600 g miltų.
Įdarui:
- 600 g maišyto faršo (jautiena, vištiena),
- 1 kiaušinis,
- 3 skiltelės česnako,
- 2 nedideli svogūnai,
- druska, pipirai,
- žalumynai.
Gaminame
Įdaras. Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti svogūnus su česnaku, berti prieskonius, smulkintus žalumynus ir gerai išmaišyti.
Tešla. Kiaušinį išplakti su druska ir cukrumi, pilti mineralinį vandenį, aliejų, berti persijotus miltus ir suminkyti tešlą.
Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti stačiakampį (tešla turi būti plona, kaip koldūnams), dėti ant krašto faršo (plonu sluoksniu), suvynioti tešlą į vyniotinį (maždaug 2 kartus apsukti), nupjauti likusią tešlą ir supjaustyti 4-5 cm ilgio gabaleliais.
Toliau vėl dėti faršo, vėl apsukti, atpjauti ir supjaustyti. Taip padaryti visus koldūnus.
Virti 5-7 min., patiekti su grietine. Aš viriau vištienos sultinyje.
Skanaus!